Kunnanhallitus, kokous 2.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 221 Luottotappioiden kirjaaminen

VESDno-2020-202

Valmistelija

  • Merja Vihtiälä, talouspäällikkö, merja.vihtiala@vesilahti.fi

Perustelut

Vuodelta 2010 olevassa Vesilahden kunnan laskutus- ja perintäohjeessa tai muissa kunnan ohjeissa ei ole määritetty, miten usein saamiset, joihin ei ole tullut suorituksia, kirjataan luottotappioksi. Edellisen kerran luottotappiokirjaukset on päätetty ja viety kirjanpitoon tilikauden 2018 tilinpäätökseen. 

Kunnan laskutus- ja perintäohje tullaan päivittämään loppuvuoden 2020 aikana ja ohjeeseen määritetään luottotappioiden kirjaussykli. Luottotappioiden kirjaussykliksi tullaan ehdottamaan, että avoimet saamiset pidetään kirjanpidossa kahden kalenterivuoden ajan ja sen jälkeen ne kirjataan luottotappioksi. Tämän periaatteen mukaisesti kunnan reskontrasta on otettu avoimet saamiset, jotka ovat erääntyneet viimeistään vuoden 2018 aikana. 

Avoimia saamisia on seuraavat määrät:

  • Yleislaskutus 23 585,00 euroa
  • Vuokrat 2 182,00 euroa
  • Venepaikat 330,00 euroa
  • Vesilaskutus 6 740,76 euroa
  • Varhaiskasvatusmaksut 1 304,35 euroa
  • Rakennusvalvonnan maksut 859,49 euroa

Vuoden 2018 aikana erääntyneiden avointen saamisten määrä on yhteensä 35 001,60 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että kunnan kirjanpitoon tehdään 35 001,60 euron suuruinen luottotappiokirjaus, joka perustuu vuonna 2018 erääntyneisiin saamisiin, joihin ei ole tullut suoritusta listauksen ottohetkeen 9.10.2020 mennessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden talouspäällikkö Merja Vihtiälälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.