Tekninen lautakunta, kokous 9.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 70 Toriravintolan vuokrauksen hinnan määritys

VESDno-2022-263

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Kirkonylän tori on rakentunut kesän ja syksyn aikana. Torille on suunniteltu ravintola-/kahvilarakennus. Rakennuksen pinta-ala on 108,5 m2, josta ravintolan osuus on 86,5 m2. Rakennuksen pohjapiirustus ja julkisivukuvat ovat pykälän liitteenä. Rakennus mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan. Toriravintolaan etsitään toimijaa, joka tarjoaa kahvila- ja ravintolapalveluita. Kohde mahdollistaa ympärivuotuisen toiminnan sekä lisäksi kesäisin kesäterassialueen rakennuksen yhtedessä. Vuokralle tarjottavassa tilassa voi valmistaa:

  • ravintolatuotteita
  • kahvia, teetä ym. virvokkeita
  • valmiita tai paistovalmiita leivonnaisia
  • järjestää yksityistilaisuuksia


Tila luovutetaan toimijalle levyvalmiina. Wc- ja sosiaalitilat tehdään kunnan puolesta valmiiksi. Toimijalla tulee olla mahdollisuus kalustaa, viimeistellä tila sekä varustaa tila tarvittavilla keittiö- ja kylmälaitteilla sekä toimintansa vaatimilla varusteilla. Kohde rakentuu vuoden 2022 lopulla ja kohde luovutetaan toimijalle 1.4.2023 alkaen. Vesilahden kunnan hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää toimialaansa kuuluvista maksuista, vuokrista ja käyttökorvauksista ulosvuokrauksen osalta. Seudulla käytössä oleva malli on ollut, että kohteelle määritellään vuokrahinta ja itse toimijan valintaperusteena on laadulliset tekijät. Valinnassa huomiota kiinnitetään seuraaviin asioihin:

  • liiketoimintasuunnitelma
  • kokemus alalta
  • toiminnan sujuvuus
  • henkilökunnan saatavuus
  • tuotevalikoima ja visio tulevan ravintolan ulkonäöstä ja toiminnasta.

Ehdotus

Esittelijä

Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta

  1. esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää teknistä lautakuntaa määrittelemään kohteelle kuukausivuokran.
  2. määrittelee syksyn 2022 aikana tarkemmat valintaperusteet. Kunnanhallitus antaa elinvoimatoimikunnalle oikeuden järjestää toimijan kilpailutuksen ja valinnan.
  3. antaa kunnanjohtajalle oikeuden valmistella ja allekirjoittaa vuokrasopimus.

Päätös

Elinvoimatoimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle,

  1. että se pyytää teknistä lautakuntaa määrittelemään kohteelle kuukausivuokran.
  2. että se antaa oikeudet elinvoimatoimikunnalle määritellä tarkemmat valintaperusteet toimijan valintaan.
  3. että se antaa elinvoimatoimikunnalle oikeuden järjestää toimijan kilpailutuksen ja valinnan.
  4. että se antaa kunnanjohtajalle oikeuden valmistella ja allekirjoittaa vuokrasopimuksen.

Kokouskäsittely

Ari Hellsten saapui pykälän käsittelyn aikana. 

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Elinvoimatoimikunta on pyytänyt kokouksessaan 29.9.2022 § 14 määrittämään teknistä lautakuntaa torikahvilan kuukausivuokran toritoimijan kilpailuttamista varten. Torikahvilan rakennuslupa on jätetty ja rakennusmateriaalit on hankittu. Perustusten rakentaminen ja pystyttäminen tullaan kilpailuttamaan sekä rakennuksen sähkö- ja lvi- suunnitteluun ja rakentamiseen käytetään puitesopimuskumppaneita. Perustukset, pystyttäminen sekä rakennuksen sähkö- ja lvi-suunnittelut ja toteuttamiset tulee teknisen lautakunnan päätettäväksi heti kilpailutuksen päätyttyä.

Torin kokonaishinnaksi on arvioitu noin 250 000 euroa alv 0 %. Vesilahden poistosuunnitelman mukaan vuotuiset poistot tulevat olemaan 8333,3 euroa vuodessa. Torikahvilan toimijan on tarkoitus maksaa itse sähköt ja vesihuollon maksut. Arvioidulla kokonaishinnalla ja poistosuunnitelmalla kuukausivuokra tulee olemaan noin 694 € /kk alv 0%. Lisäksi vuokrasssa pitää huomioida ylläpitoon liittyvät kustannukset sekä ulkoalueiden kunnossapito, kuten talviauraukset, jätehuollon sekä kiinteistöön liittyvät huollot.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää ilmoittaa elinvoimatoimikunnalle kilpailutusta varten, että kuukausivuokra on 850 euroon / kk alv 0%

Päätös

 

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti

Tiedoksi

Elinvoimatoimikunta