Tekninen lautakunta, kokous 9.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 71 Petäjärinteen ja Kielonrinteen kunnallistekniikan saneeraus

VESDno-2022-241

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Tekniset palveluilla on vuoden 2022 investoinneissa varattuna määräraha Petäjärinteen ja Kielonrinteen kunnallistekniikan saneeraamiselle. Petäjärinteen ja Kielonrinteen tiet tarvitsee korjata vastaamaan kaavatielle vaadittua leveyttä ja varmistaa riittävät yhteydet kiinteitölle kulkemiseen, jätehuollolle sekä pelastusviranomaisten kulku hätätilanteessa alueelle. Kunnallistekniikan suunnitelmat on tilattu Ramboll Oy:ltä mikä on kunnan yksi kunnallistekniikan suunnitelmia tekevistä sopimuskumppaneista. Kunnallistekniikan suunnitelmat on saatu valmiiksi ja ne ovat pykälän liitteenä. 

Hallintosääntö luku 4 § 6

Ehdotus

Esittelijä

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Petäjärinteen ja Lielonrinteen kunnallistekniikan saneeraussuunnitelmat sekä ohjeistaa tekniset palvelut kilpailuttamaan urakka. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden tekniset palvelut on kilpailuttanut Petäjärinteen ja Kielonrinteen kunnallistekniikan saneerauksen. Tarjouspyyntö on ollut auki sähköisessä kilpailutusjärjestelmässä 06.10.2022 - 20.10.2022 klo 15:00. Määräaikaan mennessä saapui neljä tarjousta. Tarjoajat olivat kaikki soveltuvia ja täyttivät tajouspyynnössä esitetyt soveltuvuusvaatimukset, eikä tilaavastuuraporteissa ollut huomautettavaa. 

Rakentaminen pitää sisällään suunnitelman mukaisen Petäjärinteen ja Kielonrinteen kunnallistekniikan saneerauksen. Urakka kilpailutettiin kokonaisurakkana sisältäen kaiken suunnitelmissa esitetyn

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnan ennakoitu arvo on alle 150 000 euroa. Valintaperusteena kilpailutuksessa on halvin hinta ja annetut yksikköhinnat. Tarjoajien hinnat on pisteytetty annettujen hintojen perusteella. 

Ikkala traden urakkatarjous oli 112 300 € alv 0% ja Siuko Oy:n tarjous oli 112 000 € alv 0%. Urakassa vertailtiin myös yksikköhintoja. Yksikköhintojen vertailun jälkeen Ikkala Trade Oy:n kokonaispisteet kilpailutuksessa on 98,27 ja Siuko Oy:n 94,62. Parhaimmat kokonaispisteet kilpailutuksessa sai Ikkala Trade Oy ja toiseksi parhaimmat kokonaispisteet sai Siuko Oy.

Urakoitsijat olivat ilmoittaneet tuntihintoja liikesalaisuuksiksi. Tarjoajien vertailutaulukko lähetetään tekniselle lautakunnalle oheismateriaalina. 

Vesilahden kunnan hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää 4 luvun 6§:n kohdan 6 mukaan rakennusurakkasopimuksien tekemisestä, kun hinta ei ylitä 300 000 euroa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää valita parhaimmat kokonaispisteet 98,27 saaneen Ikkala Trade Oy:n Petäjärinteen ja Kielonrinteen kunnallistekniikan saneerauksen rakennusurakoitsijaksi. Ikkala Traden tarjouksen perusteella urakan kokonaishinnaksi maanrakennustöiden osalta tulee 112 300 € alv 0%. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 

Tiedoksi

tarjoajat