Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 179 Seudullisen tietoturvapolitiikan hyväksyminen

VESDno-2022-274

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Tampereen seudun tietoturvapolitiikka on yhteinen Tampereen seudun tietohallintoyhteistyössä mukana olevien kuntien (Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) kesken. Edellä mainituilla Tampereen seudun kunnilla on yhteinen tietotekniikan toimintaympäristö, jonka vuoksi on erityinen tarve olla myös yhteinen tietoturvapolitiikka. 

Tampereen kaupunginhallitus on hyväksynyt Tampereen seudun voimassa olevan tietoturvapolitiikan 26.11.2012 (TRE:8304 /00.01.07/2012) ja muiden seutukuntien hallitukset ovat hyväksyneet sen omalta osaltaan 19.11.2012-21.1.2013 välillä. Nykyinen tietoturvapolitiikka otettiin käyttöön 1.1.2013. Tietoturvapolitiikkaa on tarve päivittää lainsäädäntö- ja organisaatiomuutosten sekä digitalisaation kehittymisen vuoksi. 

Tampereen seudun tietoturvapolitiikan päivitystä on valmisteltu Tampereen kaupungin tietoturvapäällikön johdolla yhdessä Tampereen seudun tietoturvaryhmän kanssa. Valmistelussa on ollut mukana myös kuntien omia asiantuntijoita sekä kahden ulkopuolisen tietoturva-alan asiantuntijayrityksen edustajat. Tietohallinnon seudullinen johtoryhmä käsitteli politiikkaa 31.5.2022 kokouksessaan ja hyväksyi sen omalta osaltaan 2.9.2022. 

Tietoturvapolitiikka on tarkoituksenmukaista ottaa käyttöön yhtä aikaa koko Tampereen seudulla, kun kaikki 9 kuntaa ovat sen hyväksyneet. Liitteenä olevaan dokumenttiin päivitetään kunkin hallituksen hyväksymispäivämäärät teknisenä korjauksena. Tämä tietoturvapolitiikan uusi versio korvaa aiemman seudullisen tietoturvapolitiikan, mutta ei muita tietoturvaan liittyviä alemman tason määräyksiä ja ohjeita, joita uudistetaan tarvittavalta osin erikseen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan Tampereen seudun päivitetyn tietoturvapolitiikan voimaan tulevaksi 1.1.2023.  

Päivitetty tietoturvapolitiikka kumoaa aiemman hyväksytyn Tampereen seudun tietoturvapolitiikan. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.