Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 177 Kunnanhallituksen vastine arviointikertomukseen vuodelta 2021

VESDno-2022-79

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Tarkastuslautakunnan tehtävänä on mm. arvioida ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta antaa kultakin vuodelta valtuustolle arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteitä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Kunnanvaltuusto käsittelee liitteenä olevan arviointikertomuksen vuodelta 2021 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Perustelut

Kunnanhallitus antaa vastineen tarkastuslautakunnan laatimaan arviointikertomukseen seuraavasti.

Arviointikertomus 2021:

Kaavoituksessa ei ole ollut riittävästi resursseja, joka tulisi viipymättä ratkaista. Kaavoittajan lähtiessä pois kunnan palveluksesta, ei organisaatiota tiedotettu työjärjestelyistä riittävästi, joka aiheutti epäselvyyksiä.

Kaavoituksen resurssia on pyritty ratkaisemaan useaan otteeseen. Kaavoittajaa on rekrytty syksyllä 2021 sekä syksyllä 2022 siinä ainakaan toistaiseksi onnistumatta, sillä kyseinen ammattiryhmä on tällä hetkellä kunta-alan työntekijöistä yksi parhaiten työllistettyjä. Tällä hetkellä kaavoituspalvelut ostetaan yksityiseltä sektorilta osaajapulan vuoksi. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää esittää annetut vastineet kunnanvaltuustolle.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)