Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 178 Vesilahden kunnan lokipolitiikka

VESDno-2022-233

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Lokipolitiikan tarkoituksena on määritellä Vesilahden kunnan periaatteet, vastuut ja toimintatavat lokitietojen keräämiselle ja käsittelylle. 

Lokitiedoilla tarkoitetaan sellaista tietoa, jota kertyy tietojärjestelmiin siellä tapahtuvista tapahtumista ja muutoksista, ja jolla on mahdollista selvittää, mitä, miksi ja milloin tapahtui. Tapahtumat ja muutokset tietojärjestelmissä, sovelluksissa, tietoverkoissa ja tietosisällöistä kirjataan lokiin. Lokien hallinnalla ja lokitiedon käsittelyllä tarkoitetaan lokitiedon keräämistä, säilyttämistä, katselua, analysointia, seurantaa, luovutusta, tuhoamista ja raportointia. Lokienhallinnan tarkoitus on pystyä todentamaan tapahtuman kulku, osapuolet, kiistämättömyys, mahdolliset tunkeutumisyritykset, poikkeamat, häiriöt ja suorituskykyongelmat. Lokitietojen perusteella pyritään varmistamaan käyttäjien ja rekisteröityjen oikeusturva.

Lokipolitiikan asiakirjaa ylläpitää kunnan tietosuojavastaava ja asiakirjassa on kuvattu ne periaatteet, joilla lokitietoa käsitellään ja kerätään Vesilahden kunnan käytössä olevista järjestelmistä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus merkitsee tietoksi kunnan lokipolitiikan. 

Päätös

Merkitään tiedoksi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)