Kunnanhallitus, kokous 31.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 170 Toimitilojen vuokraaminen hyvinvointialueelle

VESDno-2022-240

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen toimeenpanosta ja sitä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (616/2021, myöhemmin myös ”voimaanpanolaki”) 22 §:n 1 momentin mukaisesti kunnan järjestämän perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalitoimen ja pelastustoimen käytössä olevat toimitilat siirtyvät hyvinvointialueen hallintaan 1.1.2023 alkaen.

Voimaanpanolain 22 §:n mukaan hyvinvointialue ja kunta tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen käytössä olevien toimitilojen hallinnasta vuokrasopimuksen siten, että se on voimassa 31.12.2025 saakka. Hyvinvointialueella on oikeus pidentää vuokrasopimuksen voimassaoloa yhdellä vuodella ilmoittamalla siitä kunnalle viimeistään 12 kuukautta ennen vuokrasopimuksen voimassaoloajan päättymistä. Hyvinvointialue ja kunta voivat sopia toimitilojen hallinnasta sekä toimitilojen hallintaa koskevien vuokrasopimusten voimassaolosta myös toisin kuin pykälässä säädetään.

Pirkanmaan hyvinvointialue on valmistellut sopimusluonnoksen ja vastuunjakotaulukon oheisten liitteiden mukaisesti. Pohjana käytetään Maakuntien tilakeskuksen valmistelemia aineistoja. 

Kunnanhallitus päättää kiinteän omaisuuden ostamisesta, myymisestä, vaihtamisesta ja vuokraamisesta, mikäli hinta, vaihtoarvot tai korvaus ei ylitä 300 000 euroa. Sopimuskauden arvon arvioidaan olevan n. 2,5 miljoonaa euroa, jolloin päätöksen vuokraamisesta voi Vesilahden hallintosäännön mukaisesti tehdä kunnanvaltuusto. 

Vuokrasopimuksen muista ehdoista ja vastuunjakotaulukon päivittämisestä käytännön työssä vastaa Vesilahden kunnassa tekniset palvelut.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se 

  1. hyväksyy liitteenä olevat vuokrasopimusluonnokset,
  2. valtuuttaa kunnanjohtajan tai teknisen johtajan tekemään luonnoksille teknisiä korjauksia, 
  3. valtuuttaa kunnanjohtajan tai teknisen johtajan sopimaan mahdollisesta optiovuoden käytöstä sopimuskauden päättyessä ja
  4. valtuuttaa kunnanjohtajan tai teknisen johtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen sekä mahdollisen optiovuoden vuokrasopimuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tekninen johtaja Harri Vierikalle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)