Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 23.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Melumittaussuunnitelman hyväksyminen, Hämeen Kuljetus Oy:n ympäristölupa, Luikka 922-409-8-1

VES-2021-325

Valmistelija

  • Suvi Kärmeniemi, ympäristötarkastaja, suvi.karmeniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Hämeen Kuljetus Oy:lle on myönnetty ympäristölupa kalliokiven louhintaan ja murskaukseen (rakennus- ja ympäristölautakunta 13.12.2016 § 91). Luvanmukaista toimintaa ei vielä ole aloitettu. 

Toiminnanharjoittaja on toimittanut Vesilahden kunnan ympäristöviranomaisen hyväksyttäväksi Taratest Oy:n laatiman melumittaussuunnitelman 5.7.2022.

Voimassa olevan ympäristöluvan lupamääräyksen nro 14. mukaan ”Luvan saajan tulee selvittää laitoksen toiminnasta aiheutuva keskiäänitaso (LAeq) ja maksimimelu (LAmax) ulkopuolisen asiantuntijan tekemin mittauksin lähimmissä häiriintyvissä kohteissa. Mittaukset tulee tehdä melumallinnuksen mukaisessa alkutilanteessa (V0). Mittauksissa on selvitettävä kallion louhinnan (porauksen), kiviaineksen rikotuksen ja murskauksen aiheuttamaa melua. Melumittaukset tulee suorittaa ympäristöministeriön ohjeen 1/1995 "Ympäristömelun mittaaminen" mukaisesti. Ulkopuolisen asiantuntijan laatima suunnitelma tehtävistä melumittauksista tulee toimittaa Vesilahden kunnan ympäristönsuojeluun hyväksyttäväksi vähintään kahta kuukautta ennen mittausten aloittamista."

Melumittaussuunnitelma sisältää ympäristöluvan mukaiset toiminta-ajat, tarkasteltavat ohjearvot ja selostuksen melumittausten toteuttamisesta. Ympäristömelumittauspisteet on osoitettu kartassa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Suunnitelman hyväksyminen tehdään viranhaltijapäätöksenä. Melumittaussuunnitelman hyväksyminen on siirretty viranhaltijan päätettäväksi (rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös 25.01.2022 § 5 Ympäristönsuojeluviranomaisen toimivalta).  

 

Päätös

Hyväksyttiin päätösehdotus yksimielisesti.

Tiedoksi

Hämeen Kuljetus Oy

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)