Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 23.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Rakennus- ja ympäristölautakunnan osavuosiraportointi 1-6/2022

VESDno-2022-103

Valmistelija

  • Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan hallintosäännön 7. luvun 2 §:n mukaan toimielimet seuraavat talousarvion toteutumista säännöllisesti.

Vesilahden kunnanhallituksen 29.11.2021 §221 hyväksymien vuoden 2022 talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan aikaväliltä tammi-kesäkuu raportoidaan toimielimen hyväksymän tulosyksikön käyttösuunnitelman euromääräinen ja toiminnallinen toteutuminen. Seurantaraporteissa on arvioitava toiminnallisten tavoitteiden ja määrärahojen toteutuminen raportointiajankohtaan mennessä sekä esitettävä arvio loppuvuoden osalta tavoitteiden saavuttamisesta, määrärahojen toteutumisesta ja mihin toimenpiteisiin on ryhdytty mahdollisten määrärahaylitysten estämiseksi. Osavuosiraportoinnissa esitetään myös investointien toteuma. Aikavälin toteuman ja muun käytettävissä olevan tiedon perusteella laaditaan ennakkoarvio koko vuoden toteumasta. Seurantaraportit tulee käsitellä myös lautakunnissa.

Rakennus- ja ympäristölautakunnan talouden toteuma 1-6. osalta tuotot ovat ylittyneet rakennusvalvonnalla selkeästi ja tulevat ylittymään loppuvuodesta vielä lisää. Tuottojen ylittyminen johtuu hyvästä tontti kauppa ja  rakentamisen hyvästä määrästä Vesilahdessa. Palveluiden osto ja aineet, tarvikkeet ja tavarat menevät osavuosiraporttiin nähden etupainotteisesti. Palveluiden ostot johtuvat kohonneista ICT- kuluista ja aineet, tarvikkeet ja tavaroiden etupainoitteisuus johtuu, että kyseiselle alueelle varatut hankinnat ovat toteutuneet pääsääntöisesti. Rakennus- ja ympäristölautakunnan kokovuoden talouden toteuman arvinointia hankaloittaa rakentamisen hyvä tilanne ja lupien suuri määrä. Talouden toteumaa seurataan viranhaltija tasolla kuukausittain ja tilannetta arviodaan tarkemmin 1-9 osavuosiraportin kohdalla. Loppuvuoden osalta tehdään arvio ja tämän perusteella lähdetään tarvittaessa hakemaan lisämäärärahaa. Osavuosiraportin 1-6 / 2022 perusteella lisämäärärahalle ei ole tarvetta rakennusvalvonnassa ja ympäristönsuojelussa. 

Hallintosääntö 7 luku § 2

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta merkitsee osavuosiraportin 1-6 / 2022 ja talousarvion lomakkeiden toteuman 1-6/2022 tietoon saatetuksi

Päätös

Merkittiin tiedoksi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)