Kunnanhallitus, kokous 11.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Valtuustoaloitteiden käsittelytilanne 2024

VESDno-2024-102

Valmistelija

  • Susanna Hokkanen, hallintojohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle lista valtuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Vuoden 2024 maaliskuun 7. päivänä seuraavien valtuustoaloitteiden käsittely oli kesken:

Valtuutettu Marko Lounasranta jätti 12.12.2022 valtuustoaloitteen maantie 301 valaistuksen jatkamisesta Narvaan saakka.
Käsittely: Kunnanhallitus on lähettänyt aloitteen teknisen lautakunnan valmisteltavaksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Pispala luovutti kunnanvaltuuston kokouksessa 19.6.2023 Vesilahden Kokoomuksen,​ Perussuomalaisten,​ Keskustan,​ KD:n,​ Sosiaalidemokraattien ja Vihreiden valtuustoryhmien allekirjoittaman valtuustoaloitteen Klaus Kurjen tien kunnostamisesta ja kehittämisestä.

Käsittely: Kunnanhallitus on lähettänyt aloitteen elinvoimatoimikunnan valmisteltavaksi. Elinvoimatoimikunta on kokouksessaan 29.2.2024 todennut, että Klaus Kurjen tien reittiopasteidein päivitystyö on aloitettu vuoden 2024 alussa. Uusien kylttien suunnittelu ja toteutus on tarkoitus valmistua kesäksi 2024. Uudistukseen on varattu 30 000 euron määräraha talousarvioon. 

Kunnanvaltuuston kokouksessa 11.12.2023 § 49 merkittiin tiedoksi valtuustoaloite palvelusetelin käyttöönottamisesta varhaiskasvatuksessa yksityisessä perhepäivähoidossa, ryhmäperhepäivähoidossa ja päiväkodissa.

Käsittely: Kunnanhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen valmisteltavaksi sivistyslautakunnalle.

Aino-Riikka Simula jätti valtuuston kokouksessa 19.2.2024 Keskustan, KD:n ja Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmien valtuustoaloitteen: Vesilahden kehitettävä avointa, osallistavaa ja systemaattista talousarviovalmistelua. 

Käsittely: Kunnanhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen valmisteltavaksi kunnan johtoryhmälle. 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä valtuustoaloitteiden käsittelytilannetta koskevan selvityksen ja lähettää sen valtuustolle tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)