Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 138 Jäsenen valitseminen Pirkan opiston jaostoon

VESDno-2021-249

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Pirkan opiston jäsenkuntien yksimielisesti hyväksymä opiston toimintaa ohjaavan kuntasopimuksen mukaan Nokian kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisuudessa on Pirkan opiston jaosto. Jaoston tehtävänä on opiston talouden, strategian ja toiminnan suuntalinjausten valmistelu sekä toiminnan päälinjauksista päättäminen, lukuun ottamatta talousarviota ja tilinpäätöstä, jotka käsittelee Nokian kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta. Jaosto kuitenkin valmistelee talousarviota koskevan esityksen.

Nokian kaupunki sekä Pirkkalan ja Lempäälän kunnat nimeävät jaostoon kukin kaksi jäsentä ja Vesilahden kunta yhden jäsenen. Jaostoon valitut jäsenkuntien jäsenet osallistuvat myös niihin Nokian kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksiin, joissa käsitellään Pirkan opiston asioita. Jaoston puheenjohtajana toimii vastuukunnan edustaja, jonka Nokian kasvatus- ja opetuslautakunta nimeää. Jaoston esittelijänä toimii Pirkan opiston rehtori ja sihteerinä opiston toimistosihteeri. Jaosto on kuntalain tarkoittama yhteinen toimielin.

Pirkan opiston toimikausi on kaksi vuotta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee toimikaudeksi 2021-2023 Pirkan opiston jaostoon jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)