Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 135 Jäsenen valitseminen Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan

VESDno-2021-153

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tehtävistä vastaavan Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan toimikausi 2021-2023 alkaa elokuussa 2021.

Joukkoliikennelautakunnassa on 14 jäsentä, joista Tampereen kaupunginvaltuusto valitsee 7 jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. Sopimus yhteisestä toimielimestä joukkoliikenteen seudullisten viranomaistehtävien hoitamisessa tuli voimaan 1.6.2017. Sopimuksen mukaisesti Kangasalan, Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupunkien sekä Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kuntien valtuustot valitsevat kukin yhden (1) jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen lautakuntaan.

Kuntalain 77 §:n mukaisesti toimielimeen ovat vaalikelpoisia asianomaisten kuntien vastaavan toimielimeen vaalikelpoiset henkilöt.

Toimielimiä valittaessa on otettava huomioon tasa-arvolain säännökset. Kunnallisten toimielinten valintaa koskee tasa-arvolain 4 a §, joka kuuluu seuraavasti:

Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa ja kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Tasa-arvovaatimus koskee erikseen varsinaisia jäseniä ja varajäseniä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan yhden jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen toimikaudeksi 2021-2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)