Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 137 Jäsenen valitseminen Pirkanmaan liiton edustajainkokoukseen

VESDno-2021-227

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Maakuntavaltuuston valinta aloitetaan kutsumalla kokoon kuntien edustajainkokous. Pirkanmaan liiton voimassa olevan perussopimuksen 6 §:n mukaisesti maakuntahallitus päättää edustajainkokouksen ajasta ja paikasta. Maakuntahallituksen puheenjohtaja on päättänyt edustajainkokouksen ajankohdaksi 30.8.2021.

Kukin jäsenkunta valitsee kuntien edustajainkokoukseen yhden jäsenen kutakin viimeksi pidettyjä kunnallisvaaleja edeltävän vuoden viimeisenä päivänä kunnassa asunutta alkavaa 10 000 asukasta kohden, kuitenkin enintään kolme jäsentä. Kullekin jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen. Vesilahden edustajainkokouksen paikkamäärä väestömäärän perusteella on yksi.

Maakuntavaltuuston toimikausi on kuntavaalien mukainen toimikausi.

Maakuntavaltuuston valinta kuntien edustajainkokouksessa tapahtuu perussopimuksen mukaisesti ottaen lisäksi huomioon tasa-arvolain säännökset.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen Pirkanmaan liiton edustajainkokoukseen 30.8.2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)