Kunnanhallitus, kokous 9.8.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 142 Valtuuston kokousten ilmoittamistapa

VESDno-2021-210

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntalain 94 § mukaan valtuusto kokoontuu päättäminään aikoina ja myös silloin, kun valtuuston puheenjohtaja katsoo sen tarpeelliseksi. Kuntalain mukaan kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava yleisessä tietoverkossa.

Kuntalain lisäksi ilmoittamismenettelystä säädetään Vesilahden kunnan hallintosäännössä, jossa todetaan esim. kokouskutsun lähettämisajankohdasta seuraavaa: ”Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kunnan verkkosivuilla.”

Hallintosäännön 11 luku 3 §:ssä on lisäksi todettu: ”Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, elleivät erityiset syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalissa on salassa pidettäviä tietoja, asiakirjaan tehdään merkintä salassapidosta.”

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle:

  1. Valtuuston toimikaudella valtuuston kokouskutsu ja esityslista toimitetaan aikaisemman käytännön mukaisesti valtuutetuille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja kunnanjohtajalle vähintään neljä päivää ennen kokousta ja samassa ajassa annetaan kokouksesta yleisesti tieto kunnan verkkosivuilla.
  2. Valtuuston asialista tiedotetaan kunnan kotisivuilla.
  3. Valtuuston esityslista toimitetaan tiedoksi puolueen / ryhmän 1. varavaltuutetulle.

Päätös

Kunnanhallitus esittää valtuustolle:

  1. Valtuuston toimikaudella valtuuston kokouskutsu ja esityslista toimitetaan aikaisemman käytännön mukaisesti valtuutetuille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja kunnanjohtajalle vähintään neljä päivää ennen kokousta ja samassa ajassa annetaan kokouksesta yleisesti tieto kunnan verkkosivuilla sekä Lempäälä-Vesilahti-Sanomissa.
  2. Valtuuston asialista tiedotetaan kunnan kotisivuilla.
  3. Valtuuston esityslista toimitetaan tiedoksi puolueen / ryhmän 1. varavaltuutetulle.

Kokouskäsittely

Keskustelun aikana puheenjohtaja tiedusteli hallitukselta yksimielisyyttä siitä, voidaanko LVS lisätä ilmoittamistapoihin kohdan 1 osalta. Kunnanhallitus oli yksimielisesti muutoksen kannalla.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)