Kunnanhallitus, kokous 27.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 190 Kunnanhallituksen alaisten vastuualueiden talousarviot vuodelle 2024

VESDno-2023-247

Valmistelija

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanhallituksen alaiselle hallintopalveluiden vastuualueelle kuuluu seuraavat tehtävät: demokratia (vaalit), strateginen johto, yleishallinto, henkilöstöhallinto, ict-palvelut, talouspalvelut, elinkeino- ja maaseutupalvelut ja kaavoitus.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 2.10.2023 / §154 hyväksynyt päivitetyn talousarviokehyksen vuodelle 2024. Päivitetyssä talousarviokehyksessä hallintopalveluiden ulkoiseksi toimintakatteeksi on määritelty -2 155 833 euroa. Talousarviossa ulkoinen toimintakate on -2 153 322 euroa. 

Hallintopalveluiden toimintatuottoja arvioidaan saatavan 59 % vähemmän kuin vuoden 2023 talousarvioon on kirjattu. Kuluvan vuoden toimintatuotot tulevat toteutumaan arvioitua heikommin ja ensi vuoden talousarviossa toimintatuottojen on arvioitu toteutuvan saman suuruisina kuin kuluvana vuonna. Vuoden 2022 tilinpäätökseen verrattuna toimintatuottojen arvioidaan laskevan 200 000 euroa. Suurimpia selittäviä tekijöitä toimituottojen laskuun ovat tonttimyyntien ja rakentamisen yleinen hidastuminen, EU-hanketuen päättyminen hankkeen loppumisen myötä ja vähäiset metsänmyynnit tulevana vuonna. Lisäksi Järvenrannan asemakaava-alueen kunnallistekniikka oli tarkoitus rakentaa vuoden 2023 aikana, jonka myötä vuodelle 2023 oli budjetoitu maankäyttökorvauksien tuloutuminen. 

Hallintopalveluiden toimintakulut on pyritty pitämään vuoden 2024 talousarviossa vuosien 2022 ja 2023 toteuman tasolla kustannusten noususta huolimatta. Toimintakuluja on vähennetty kuluvan vuoden talousarvioon nähden runsaasti palvelujen ostoista. Henkilöstökulut pysyvät lähes samalla tasolla kuin edellisvuosina. Henkilöstökuluissa on huomioitu työehtosopimusten mukaiset yleiskorotukset henkilöstön palkkoihin ja henkilöstösuunnittelijan toimen lisäys. Henkilöstösuunnittelijan kuluja pyritään kompensoimaan työllisyysrahaston myöntämällä kehittämisrahalla, jota haetaan henkilöstön hyvinvointia ja osaamista edistävään hankkeeseen. Kehittämisraha on huomioitu toimintatuottoissa. Henkilöstösuunnittelijan palkkaamisella pyritään myös ennakoivaan henkilöstösuunnitteluun eläköitymisiin varautuen. 

Hallintopalveluiden toiminnalliset tavoitteet ja mittarit on kirjattu talousarvioon. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus hyväksyy hallintopalveluiden talousarvion ja toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2024.​

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.