Kunnanhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 Lausunto Vesilahden kunnan kiinteistöstrategian luonnoksesta

VESDno-2023-134

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan talousarviossa vuodelle 2023 on määritelty strategiseksi toimenpiteeksi kiinteistöstrategian luominen. Strategian tavoitteena on määritellä kiinteistötarpeet tuleville vuosille sekä kiinteistökannan hallinnan ja ylläpidon tehostaminen.

Kiinteistöstrategia työ on käynnistetty teknisen lautakunnan kokouksessa 12.4.2023 §33. Kiinteistöstrategia laaditaan yhteistyössä FinProma Oy:n kanssa.

Kiinteistöstrategian luonnos on valmistunut ja ennen lopullista versiota lautakunta tekee tarvittavat muutokset.Kiinteistöstrategiaa täydennetään konsultin toimesta vielä lämmitysjärjestelmien skenaariovaihtoehdoilla, yksittäisten kiinteistöjen kuntokartoituksilla sekä hyvinvointialueelle vuokrattujen kiinteistöjen jatkoskenaarioilla.

Kiinteistöstrategiasta on hyvä pyytää lausunnot myös muilta kunnan toimielimiltä. Lopullinen kiinteistöstrategia on tarkoitus käsitellä ja hyväksyä joulukuun kunnanvaltuuston kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta käsittelee kiinteistöstrategialuonnoksen ja pyytää siitä lausunnot sivistyslautakunnalta, rakennus- ja ympäristölautakunnalta, elinvoimatoimikunnalta sekä kunnanhallitukselta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 11.10.2023 § 83 pyytänyt kunnanhallitukselta lausuntoa Vesilahden kunnan kiinteistöstrategiasta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus keskustelee Vesilahden kunnan kiinteistöstrategiasta ja antaa keskustelun pohjalta lausunnon asiasta tekniselle lautakunnalle. 

Päätös

Kunnanhallitus keskusteli asiasta ja totesi, että kiinteistöstrategia on hyvin valmisteltu ja, että kiinteistöstrategian selvitettäviä asioita ja kiinteistöjä tulee käsitellä kevään 2024 valtuustoseminaarissa.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)