Kunnanhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 180 Arviointikertomus 2022

VESDno-2022-322

Aikaisempi käsittely

Perustelut

   

Ehdotus

Kunnanvaltuusto käsittelee liitteenä olevan arviointikertomuksen vuodelta 2022 ja lähettää sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Valmistelija

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) 121 §:n mukaan tarkastuslautakunnan tehtävänä on muun muassa arvioida ovatko valtuuston asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset. Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. 

Kunnanvaltuusto käsitteli vuoden 2022 arviointikertomuksen kokouksessaan 19.6.2023 ja lähetti sen edelleen kunnanhallituksen ja muiden toimielinten käsiteltäväksi. 

Kuntalain (410/2015) 121§:n mukaan kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. 

Rakennus- ja ympäristölautakunta on käsitellyt arviointikertomusta kokouksessaan 5.9.2023, sivistyslautakunta 12.9.2023 ja tekninen lautakunta 20.9.2023. Kunnanhallitus esittää liitteenä olevan vastineen, joka sisältää kootusti niin kunnanhallituksen vastineen kuin lautakuntienkin vastineet. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle liitteenä olevan vastineen tarkastuslautakunnan tekemään arviointikertomukseen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)