Kunnanhallitus, kokous 30.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 167 Lausunto Lempäälän Myllyvainion asemakaavan ehdotusvaiheeseen

VESDno-2023-42

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Lempäälän yhdyskuntalautakunta on päättänyt kokouksessaan 12.9.2023, §:ssä 139 asettaa Myllyvainion asemakaavan ehdotuksen liitemateriaaleineen julkisesti nähtäville, ja pyytää Vesilahden kunnan lausuntoa niistä.

Kaavaehdotuksessa kaavaratkaisua on tarkennettu valmisteluvaiheessa saadun palautteen pohjalta, mutta kokonaisuudessaan aluerakenne, korttelialueiden käyttötarkoitus ja liikenneverkko ovat säilyneet ennallaan. Keskeisimmät muutokset liittyvät kaavamerkintöihin ja -määräyksiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että Vesilahden kunta suhtautuu kaavahankkeeseen myönteisesti ja antaa asiasta seuraavan lausunnon:

Lempäälän kunta on huomioinut hyvin Vesilahden kunnan asemakaavan luonnoksesta antaman lausunnon. Kaava-aluetta koskien on mm. teetetty liikenteen ja kuivatuksen yleissuunnitelma, jolla kaavan vuorovaikutusraportissa annetun vastineen mukaan varmistetaan liittymien ja liikenneväylien toimivuus ja sujuvuus, ja uuden maankäytön tuottaman liikenteen vaikutukset nykyiseen tieverkkoon. Kuitenkin Vesilahden kunta toivoo kaavaan selvityksineen selkeää visualisointia siitä, että tulevan Vesilahdentien-Viialantien-Turuntien liikenneympyrän mitoituksesta tehdään riittävä raskasta liikennettä, eritoten yhdistelmäajoneuvoja, silmälläpitäen. Muilta osin Vesilahden kunta on valmisteluun tyytyväinen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)