Kunnanhallitus, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 115 Hallintosäännön päivittäminen

VESDno-2020-86

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan hallintosääntöä on läpikäyty kaikkien toimialojen ja koko hallintosääntökokonaisuuden osalta keväällä 2021. Mukana valmistelussa ovat olleet toimialajohtajat sekä asiantuntijat sekä luottamushenkilöt. 

Toimialojen osalta on huolehdittu erityisesti siitä, että hallintosääntö vastaa ajantasaista lainsäädäntöä. Sivityksen osalta hallintosääntöä on päivitetty siltä osin kuin esimerkiksi pidennetty oppivelvollisuus vaatii ja teknisen toimen ja rakennusvalvonnan osalta on muutettu hallintosääntö vastaamaan henkilöstörakennetta nyt ja tulevaisuudessa. Samalla on pyritty myös poistamaan sellaiset esim. lakeihin perustuvat tehtävät, ns. viranomaistehtävät, joista kunta ei voi hallintosäännöllään päättää. 

Henkilöstöhallinnon osuus on kokonaisuudessaan uudelleen rakennettu ja erityisesti rekrytointiin liittyviä muutoksia on tehty useita. Henkilöstöhallinnon kokonaisuudella on pyritty helppolukuisuuteen ja hallintosäännön hyvään käytettävyyteen käytännön työssä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle,​ että se hyväksyy uuden Vesilahden kunnan hallintosäännön.

Päätös

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan hallintosäännön ja valtuuttaa hallintojohtajan tekemään teknisiä korjauksia liitteeseen.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)