Kunnanhallitus, kokous 28.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 113 Tonttien hinnan määrääminen, Vähämaa 922-417-6-51

VESDno-2021-225

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunta omistaa Vähämaa nimisen tilan Rämsöössä, kiinteistötunnus 922-417-6-51, maapinta-ala 14,47 ha. Rakennus- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt suunnittelutarveratkaisun kahden uuden asuinrakennuspaikan muodostamiseksi kiinteistötunnukselle 922-417-6-51 (RAK. JA YMP. LTK 2019, §37). Suunnittelutarveratkaisulla syntyneelle kahdelle uudelle rakennuspaikalle ei olla määritelty myyntihintaa. Määräalojen koko on noin 5 000 m2.

Kunnanvaltuusto (17.12.2003 §59) on hyväksynyt aiemmin myydyille määräaloille myyntihinnaksi 0,50 euroa/m2 tältä alueelta. Tämän lisäksi myydyistä tonteista on peritty lohkomiskulut sekä puustosta korvaus 500 euroa/määräala.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että

  1. määräalojen myyntihinnaksi asetetaan 2500 euroa / tontti, ostaja maksaa lohkomiskulut sekä määräaloilla olevasta puustosta peritään 500 euron korvaus ja
  2. kunnanjohtajalle annetaan valtuudet järjestää myynti ja valmistella sekä allekirjoittaa myyntiä koskevat kauppakirjat ja muut mahdolliset asiakirjat.

Päätös

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että

  1. määräalojen myyntihinnaksi asetetaan 5000 euroa / tontti, ostaja maksaa lohkomiskulut sekä määräaloilla olevasta puustosta peritään Metsänhoitoyhdistyksen arvion mukainen korvaus ja
  2. kunnanjohtajalle annetaan valtuudet järjestää myynti ja valmistella sekä allekirjoittaa myyntiä koskevat kauppakirjat ja muut mahdolliset asiakirjat.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kehitysjohtaja Timo Haapaniemelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Keskustelun aikana kunnanhallituksen jäsen Kristiina Pispala teki muutosesityksen ja esitti, että hinta tontille olisi 5 000e (1 €/m2), johon lisätään Metsänhoitoyhdistyksen tekemä arvio puuston arvosta sekä tontin lohkomiskustannukset. Aura Elliott kannatti esitystä. 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja tiedusteli kunnanhallituksen yksimielisyyttä asiassa ja totesi, että kunnanhallitus on yksimielisesti Kristiina Pispalan ehdotuksen kannalla. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)