Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 6.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 12 Osallistuminen Vauhtia vesienhoitoon III -hankkeeseen

VESDno-2023-377

Valmistelija

  • Suvi Kärmeniemi, ympäristötarkastaja, suvi.karmeniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vauhtia vesienhoitoon III -hankkeen tavoitteena on parantaa vesien tilaa Pirkanmaalla painottuen etenkin sen eteläiseen alueeseen. Hanke toteutetaan KVVY Yhdistyksen ja Vanajavesikeskuksen yhteishankkeena. Hankkeen hakijana ja päätoteuttajana toimii KVVY Yhdistys. Hankkeen kokonaisbudjetti on 349 663 €, johon haetaan avustusta ELY-keskusten harkinnanvaraisesta avustuksesta Ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 70 % avustusprosentilla 244 764 €.

Hankkeessa:

1) suunnitellaan ja toteutetaan konkreettisia valuma-aluetason kunnostustoimia eteläisen Pirkanmaan alueella. Hankkeessa tullaan muun muassa rakentamaan kosteikko Nokian kaupungin ja Vesilahden kunnan rajalla sijaitsevan Vassinjoen varteen. Lisäksi hankkeessa tarkastellaan Naarvanjoen ja Narvan alueen valuma-aluekunnostusmahdollisuuksia.

2) selvitetään kahteen vieraslajiin, hyytelösammaleläimeen ja isosorsimoon liittyviä kysymyksiä.

3) annetaan kunnostusneuvontaa koko Pirkanmaan alueen paikallistoimijoille mukaan lukien Ähtärin ja Pihlajaveden reitti. 

KVVY Yhdistys esittää Vesilahden kunnan osallistumista Vauhtia vesienhoitoon III -hankkeen omarahoituksen kattamiseen 5000 eurolla/jäljellä oleva hankevuosi, eli yhteensä 10 000 euron suuruisella avustuksella. Hanketta toteutetaan KVVY Yhdistyksen ja Vanajavesikeskuksen yhteishankkeena. KVVY Yhdistyksen hanketyö kohdistuu kaikkiin toimenpidekokonaisuuksiin ja Vanajavesikeskus toteuttaa osaltaan kaikkia kokonaisuuksia, painottuen vieraslajeihin neuvontaan ja sidosryhmäyhteistyöhön.

Ehdotus

Esittelijä

  • Olli Seppälä, rakennustarkastaja, olli.seppala@vesilahti.fi

Vesilahden kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää KVVY yhdistykselle avustusta 10 000 € siten, että tänä vuonna (2024) maksetaan 4000 € ja vuonna 2025 avustussumma on 6000 €. Avustuksen saajan tulee laskuttaa kuntaa laskutusohjeiden mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys KVVY 

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: 

Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.