Kunnanhallitus, kokous 2.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 157 Lausuntopyyntö esityksestä sekajätteen kiinteistökohtaisten keräysalueiden päivittämiseksi

VES-2023-287

Valmistelija

  • Suvi Kärmeniemi, ympäristötarkastaja, suvi.karmeniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Alueellinen jätehuoltolautakunta valmistelee sekajätteen kiinteistökohtaisten keräysalueiden päivittämistä. Esitys koskee seuraavia kuntia: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärven ja Suodenniemen osalta), Tampere, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. 

Jätehuoltolautakunta varaa toimialueen kunnille mahdollisuuden antaa lausuntonsa asiasta. Mahdolliset lausunnot pyydetään toimittamaan jätehuoltolautakunnalle viimeistään 12.10.2023 klo 15.45 mennessä.

Vesilahden rakennus- ja ympäristölautakunta lausuu asiasta kokouksessaan 3.10.23. Esityksenä on seuraava lausunto, jota kunnanhallitus voi tarvittaessa täydentää.

"Kiinteistöittäisen keräysalueen laajeneminen nähdään positiivisena asiana. Aluekeräyspisteiden ylläpito on kallista ja kiinteistökohtainen jätehuolto sujuvoittaa jätehuollon toteutumista. Asiakas voi myös vaikuttaa jätehuollon kustannuksiin tehokkaammin oman jäteastian avulla. 

Keräysalueen laajenemisen myötä tulisi selvittää, onko mahdollista tuoda jäteastia niiden kiinteistöjen pihaan, jotka eivät ole omatoimisesti liittyneet kiinteistöittäiseen jätteenkeräilyyn vai siirtyvätkö ko. kiinteistöt hallintopakkomenettelyn piiriin. Rakennus- ja ympäristölautakunta kannattaa ensimmäistä vaihtoehtoa."

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus keskustelee asiasta ja täydentää tarvittaessa lausuntoa.

Päätös

Kunnanhallitus päätti täydentää lausuntoa seuraavasti: 

Kunnanhallitus toivoo Vesilahden jäteaseman aukioloaikojen pidentämistä. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)