Tekninen lautakunta, kokous 11.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Torirakennuksen pystytysurakka

VESDno-2022-162

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, vt. tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan tekniset palvelut on pyytänyt tarjoukset Palvelukeskusalueen torirakennuksen pystytysurakasta. Tarjoukset pyydettiin sähköpostitse seitsemältä alueella toimivalta rakennusurakoitsijalta. 

Urakka pitää sisällään rakennuksen pystyttämisen valmiiden perustusten päälle, lattiavalun tarvikkeineen (eristeet, teräkset, betoni), lattiavalun valmistelutyöt sekä 40 tuntia LVIS-aputöitä. Urakoitsija hankkii kustannuksellaan työssä tarvittavat kiinnitystarvikkeet, mm. naulat, ruuvit, uretaanivaahto ym. Rakennuksen julkisivu rakennetaan valmiiksi ja sisäpinnat levypintaan asti. Vesilahden kunta on hankkinut rakennusmateriaalit Smartia Oy:ltä. 

Määräaikaan 8.12.2022 kello 23:59 mennessä tarjouksen jättivät RMP Rakennus Oy, Rakennus Pörsse Oy ja Caiman Oy.

Edullisimman tarjouksen antoi Rakennus Pörsse Oy, kokonaishinnaltaan 46 480,00€ alv0%.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, vt. tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää valita torirakennuksen pystytysurakoitsijaksi edullisimman tarjouksen antaneen Rakennus Pörsse Oy:n kokonaishinnalla 46 480,00€ alv0%.

Pykälä tarkastetaan kokouksessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Pykälä tarkastettiin kokouksessa.


Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJE JULKISISTA HANKINNOISTA JA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSISTA ANNETUN LAIN 25§:N TARKOITTAMISSA KANSALLISET KYNNYSARVOT ALITTAVISSA HANKINNOISSA [1]

Kansallisen kynnysarvon alittavissa hankinnoissa tehtyyn kunnan viranomaisen (hankintayksikkö) päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä annettuun ratkaisuun tyytymätön voi tehdä hankintayksikölle julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain mukaan vaatimuksen hankintaoikaisusta tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisua koskevan vaatimuksen voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen voi lisäksi tehdä kunnan jäsen. 

Määräaika oikaisua koskevien vaatimusten tekemiselle:

Oikaisua on vaadittava 14 päivän kuluessa siitä, kun oikaisuvaatimuksen tekijä on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. 

Asianosaisen katsotaan saaneen hankintapäätöksen oheisasiakirjoineen tiedoksi sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. 

Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. 

Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Hankintaoikaisun ja oikaisuvaatimuksen sisältö:

Hankintaoikaisusta ja oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Siihen on merkittävä tarvittavat yhteystiedot, kuten oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Oikaisua vaativan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava kirjelmä.

Vaatimukseen on liitettävä: 

  • päätös, johon oikaisua haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä
  • asiakirjat, joihin vedotaan
  • valtakirja, mikäli käytetään asiamiestä. 

Hankintaoikaisua ja oikaisuvaatimusta käsittelevän viranomaisen yhteystiedot (Toimitusosoite):

Hankintayksikön / kunnan toimielimen yhteystiedot:

Vesilahden kunta
Lindinkuja 1
37470 Vesilahti
Puh. 03 5652 7500
vesilahdenkunta@vesilahti.fi

[1] Kansallisen kynnysarvon suuruus on:

  • 60.000 € tavarat ja palvelut
  • 150.000 € rakennusurakat
  • 400.000 € sosiaali ja terveyspalvelut
  • 300.000 € muut erityiset palvelut
  • 500.000 € käyttöoikeussopimukset