Kunnanhallitus, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 114 Kielorinne 1 myynti tarjouskauppana

VESDno-2021-68

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnalla on Ämmänhaudanmäellä Kielonrinteellä kortteleissa 224 tontit 1-3 ja 225 tontit 1-2. Tonttien pinta-alat ovat noin 1500 m2. Alueella on tehty pohjatutkimus ja perustamistapasuositus Taratest Oy:n puolesta vuonna 2018 (liittenä). Kielonrinteen jäljellä olevat tontit ovat alueella oleviin tontteihin nähden haastavasti rakennettavia rinnetontteja ja osa paalutettavia.

Alueen tontit ovat olleet myynnissä vuodesta 2012. Kunnanvaltuusto määräsi tonteille uudet hinnat, 20 euroa/m2, kokouksessaan 20.7.2017 / § 7. Lisäksi kunnanvaltuusto päätti, että kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 euroa / tontti ja, että tontit myydään puustoineen.

Tällä hetkellä näyttää, että kaava-alue on tontit ovat pääosin luovutettu vuoden 2021 aikana ja kunnan kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeä, että kokonaisia alueita saadaan valmiiksi. Tästä johtuen olisi hyvä asettaa Kielonrinteen jäljellä olevat tontit myyntiin tarjouskauppana 10 000 euron lähtöhintaan.

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että

1. Korttelin 224 ja 225 tontit 1-3 ja 1-2 asetetaan myyntiin tarjouskauppana 10 000 euron lähtöhintaan ja tontit myydään korkeimman tarjouksen tehneelle. Tontit tullaan myymään huutokaupat.com -sivustolla tai kunnan verkkosivuilla. Alla erittely tonteista:

a. 922- 413-1-196

b. 922- 413-1-183

c. 922- 413-4-150

d. 922-413-4- 151

e. 922-413-4-152

2. kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 euroa/ tontti ja, että tontit myydään puustoineen.

3. kunnanjohtajalla on oikeus hyväksyä korkein tarjous, sekä oikeus laatia ja allekirjoittaa tarvittavat kauppakirjat ja sopia tarkemmista kaupanehdoista. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kehitysjohtaja Timo Haapaniemelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on 22.2.2021 § 23 kokouksessaan asettanut viimeiset Kielorinteen tonteista myyntiin tarjouskauppaperusteisesti. Osa tarjouskauppa tonteista on myyty kesän 2021 aikana ja loput kohteet asetetaan myyntiin kesällä 2022.

Edellisestä päätöksestä on jäänyt kirjaamatta yksi tontti, Kielorinne 1. Tontin kiinteistötunnus on 922-413-4-149 ja sen pinta-ala on 1552 m2. Tontti sijaitsee haastavassa maastossa ja suurin osa kiinteistöstä on jyrkkää rinnettä.

Kyseinen tontti on ollut myynnissä vuodesta 2012. Kunnanvaltuusto määräsi tonteille uudet hinnat, 20 euroa/m2, kokouksessaan 20.7.2017 / § 7. Lisäksi kunnanvaltuusto päätti, että kauppahinnan lisäksi kaikista tonteista peritään tonttikohtaiset pyykitys- ja lohkomiskustannukset 509,10 euroa / tontti ja, että tontit myydään puustoineen.

Mikäli kesän 2022 aikana toteutuvassa tarjouskaupassa alueen tontit tulevat myydyksi niin koko Kielorinteen alue on kokonaisuudessa luovutettu. Tämän johdosta olisi hyvä myös, että Kielorinne 1 asettaa myyntiin tarjouskauppa perusteisesti 10 000 euron lähtöhinnalla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että

  1. Kielorinne 1, kiinteistötunnus 922-413-4-149 asetetaan myyntiin tarjouskauppana 10 000 euron lähtöhintaan ja tontit myydään korkeimman tarjouksen tehneelle. Tontit tullaan myymään huutokaupat.com -sivustolla ja/tai kunnan verkkosivuilla.
  2. kauppahintaan lisätään tontista perittävä pyykitys- ja lohkomiskustannus, 509,10 euroa ja tontti myydään puustoineen.
  3. kunnanjohtajalla on oikeus hyväksyä korkein tarjous, sekä oikeus laatia ja allekirjoittaa tarvittavat kauppakirjat ja sopia tarkemmista kaupanehdoista.

Päätös

Kunnanhallitus päättää, että

  1. Kielorinne 1, kiinteistötunnus 922-413-4-149 asetetaan myyntiin tarjouskauppana 10 000 euron lähtöhintaan ja tontti myydään korkeimman tarjouksen tehneelle. Tontti myydään huutokaupat.com -sivustolla ja/tai kunnan verkkosivuilla.
  2. kauppahintaan lisätään tontista perittävä pyykitys- ja lohkomiskustannus, 509,10 euroa ja tontti myydään puustoineen.
  3. kunnanjohtajalla on oikeus hyväksyä korkein tarjous, sekä oikeus laatia ja allekirjoittaa tarvittavat kauppakirjat ja sopia tarkemmista kaupanehdoista.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kehitysjohtaja Timo Haapaniemelle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.