Kunnanhallitus, kokous 25.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 5 Peruspalvelujen valtionosuus, veroperustemuutoksista johtuvien veromenetysten korvaus ja opetustoimen muu rahoitus vuonna 2021

VESDno-2021-15

Valmistelija

  • Merja Vihtiälä, talousjohtaja, merja.vihtiala@vesilahti.fi

Perustelut

Valtiovarainministeriö myöntää kunnan peruspalveluiden valtionosuuden sekä päättää veroperustemuutoksista johtuvista verotulomenetysten korvauksista. Valtiovarainministeriön hallinnoimasta kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta sekä kotikuntakorvauksista säädetään kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetussa laissa (1704/2009).

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetussa laissa (1705/2009) sekä vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa (1765/2009) tarkoitetut valtionosuudet. 

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osasto on tehnyt päätöksen 30.12.2020 peruspalvelujen valtionosuudesta ja veroperustemuutoksesta johtuvien verotulomenetysten korvauksesta sekä kotikuntakorvauksen perusosasta vuodelle 2020. 

Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osaston päätös Vesilahden kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta, veroperustemuutoksista johtuvien veromenetysten korvauksesta ja opetustoimen muusta rahoituksesta vuodelle 2021 on seuraava:

Kunnan peruspalvelujen valtionosuus (sis. verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus),

josta verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus

                    6 930 911€

 

1 846 799 €

Kotikuntakorvaustulot  

 190 766 €

Kotikuntakorvausmenot    

 -177 233 €

Veroperustemuutoksista johtuvien veromenetysten korvaus 

 2 046 849 €

Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetussa laissa sekä vapaasta sivistystyöstä annetussa laissa tarkoitettu rahoitus

- 1 022 138 €

Yhteensä 

 7 903 932 €

 

Jos kunta on tyytymätön kunnan peruspalvelujen valtionosuuden myöntämistä tai veroperustemuutoksista johtuvien verotulomenetysten korvausta koskevaan päätökseen tai kunnan kotikuntakorvauksen perusosaa koskevaan päätökseen, sillä on kunnan peruspalvelujen valtionosuuslain 64 §:n nojalla oikeus kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus valtiovarainministeriölle. 

Päätökset ovat oheismateriaalina.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä peruspalvelujen valtionosuuksia, veroperustemuutoksista johtuvien veromenetysten korvausta ja opetustoimen muuta rahoitusta koskevat päätökset vuodelle 2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanhallitus valtuuttaa hallintojohtajan tekemään pykälän valmistelijatietoihin teknisen korjauksen


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)