Kunnanhallitus, kokous 25.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Pellon myynti, 922-433-1-62

VESDno-2020-72

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Myllyvainion tila (kiinteistötunnus 922-433-1-62) koostuu kahdesta eri maa-alasta, joihin kunta on antanut käyttöoikeuden eteenpäin ja joissa molemmissa viljelyksessä olevat peltolohkot. Kiinteistö kuitenkin myydään vuokraamattomana.

Kurjenmäentien vieressä oleva peruslohko 9220226377 peltomaan pinta-ala on 0,17 ha. Pellolla ei ole korvauskelpoisuutta.

Toinen peltoala, peruslohko 9220229512, joka liittyy myös kiinteistötunnukseen 922-433-1-62, jossa on peltomaata noin 0,66 ha. Kiinteistörajojen tuottama pinta-ala on suurempi kuin kiinteistörajojen sisäpuolella oleva peltomaa. 

Kyseisen tilan myynnistä on tullut kuntaan kyselyitä. Kunnalla ei ole maa-alaan maankäytöllisiä tai kaavallisia kehityssuunnitelmia. Tämän johdosta kiinteistö voidaan asettaa julkiseen myyntiin tarjouskilpailulla.

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää asettaa Myllyvainion tilan (kiinteistötunnus 922-433-1-62) julkisesti myyntiin tarjouskilpailulla.

Kunnanjohtajalle varataan oikeus järjestää tarjouskilpailu, hyväksyä tai hylätä tarjoukset ja tehdä sekä allekirjoittaa kaupasta kauppakirja. 

Päätös

Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Asian käsittelyn aikana kunnanjohtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: 

Kunnanhallitus palauttaa asian valmisteluun. 

Valmistelija

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus päätti palauttaa 24.8.2020 § 169 pykälän valmisteluun siten, että selvitettäisiin vielä mahdollisuus tonttien muuttamiseksi rakennuspaikoiksi. Myllyvainion tilan ja sen palstojen tarkemmat tiedot selviävät pykälän liitteestä 1. Kunnalla ei itsellään ole alueeseen kaavallisia kehityssuunnitelmia ja aikaisemmin on päätetty, että tilaa ei myytäisi eteenpäin peltokäyttöön, mutta kunnan kannattaa edistää asuntojen rakentumista alueelle. Jotta rakentuminen tilalle voitaisiin varmistaa, hakee kunta palstoille valmiiksi suunnittelutarveratkaisun ja palstat myydään valmiina rakennuspaikkoina. Kunta on pyytänyt ulkopuolisen tahon arvion palstojen hinnoista, arviot pykälän liitteenä 2.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että se asettaa Myllyvainion tilan (kiinteistötunnus 922-433-1-62) palstan 1 myyntiin 15 000 euron (alv 0%) hinnalla, ja palstan 2 myyntiin 12 000 euron (alv 0%) hinnalla. Kohteet asetetaan myyntiin kunnan verkkosivuille ja niistä otetaan vastaan varauksia ja kohteet myydään varausjärjestyksessä ensimmäiselle.

Kunnanhallitus antaa kunnanjohtajalle oikeudet järjestää tarkempi kauppa ja laatia sekä allekirjoittaa tarvittavat asiakirjat kauppaan liittyen, kun palstoja kumpaakin erikseen koskeva suunnittelutarveratkaisu on lainvoimainen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.