Kunnanhallitus, kokous 3.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 116 Hallintosäännön päivittäminen

VESDno-2020-86

Valmistelija

  • Merja Vihtiälä, vs. hallintojohtaja, merja.vihtiala@vesilahti.fi
  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntalain (410/2015) 90 § mukaan kunnan hallintosäännössä annetaan määräykset kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelyyn liittyvistä asioista, valtuuston toiminnasta ja kielellisten oikeuksien toteutumisesta sekä normaalioloissa että poikkeusoloissa ja normaaliolojen häiriötilanteissa. Kuntalain (410/2015) 14 § mukaan valtuusto päättää hallintosäännöstä. Vesilahden kunnan hallintosäännön 1 luvun 1 § mukaan Vesilahden kunnassa noudatetaan hallintosäännön määräyksiä ellei laista muuta johdu.  

Vesilahden kunnan 1.3.2024 voimaan tulleen hallintosäännön 7 luvun 8 § koskee määrärahan käyttövaltuuksia. Hankintapäätösten tekeminen on määritetty pykälässä seuraavasti: Hankintapäätös on tehtävä yli 5 000 euron (alv 0 %) hankinnoista. Tätä pienempien hankintojen osalta laskun hyväksyminen katsotaan hankintapäätökseksi.

Kuntien Hankintapalvelut Oy:n laatiman kehyskuntien hankintaohjeen (käsittely kunnanhallituksessa 3.6.2024) mukaan alle 15 000 euron hankinnat voidaan myös tehdä hintatiedustelulla, jolloin hankinnan lopputulos voidaan antaa kirjallisesti tiedoksi vapaamuotoisemmin. Mikäli hankinta on kilpailutettu, siitä tehdään kirjallinen hankintapäätös.

Vesilahden hallintosääntö tulee päivittää vastaamaan hankintaohjeen mukaista käytäntöä ja hallintosäännön 7 luvun 8 § hankintapäätöstä koskeva kohta muotoilla seuraavasti: Kirjallinen hankintapäätös on tehtävä kaikista kilpailutetuista hankinnoista. Alle 15 000 euron hankinnat on mahdollista toteuttaa hintatiedustelulla, jolloin hankintapäätöstä ei tehdä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy hallintosäännön 7 luvun 8 §:n muutoksen, joka koskee hankintapäätöksen laadinnan euromääräistä rajaa. Kohta kirjataan hallintosääntöön muodossa:

Kirjallinen hankintapäätös on tehtävä kaikista kilpailutetuista hankinnoista. Alle 15 000 euron hankinnat on mahdollista toteuttaa hintatiedustelulla, jolloin hankintapäätöstä ei tehdä. 

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tekninen palvelupäällikkö Roope Kyrkölle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

kunnanvaltuusto

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)