Kunnanhallitus, kokous 12.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perustelut

Kunnanhallituksen kokouksen laillisuuden edellytyksenä on, että kokouskutsu on kunnanhallituksen päättämällä tavalla toimitettu jäsenille ja, että saapuvilla on enemmän kuin puolet kunnanhallituksen jäsenistä.

Kuntalain (410/2015) 90§ mukaan kunnan hallintosäännössä on annettava tarpeelliset määräykset esittelystä päätöksenteko- ja hallintomenettelyissä. Vesilahden kunnan hallintosäännön 1 luvun 3§ mukaan kunnanhallituksen esittelijänä toimii kunnanjohtaja. Kunnanjohtajan ollessa poissa tai esteellinen, esittelijänä toimii hänen sijaisekseen määrätty. Hallintosäännön 2 luvun 7§ mukaan mikäli esittelijä on poissa tai esteellinen, esittelijänä toimii asianomaisen viranhaltijan sijainen tai toimielin voi määrätä esittelijäksi muunkin viranhaltijan.

Lisäksi Vesilahden kunnan toimielinten kokousmenettelystä määrätään hallintosäännön luvussa 14. Hallintosäännön 14 luvun 19§ mukaan asiat päätetään toimielimen kokouksessa viranhaltijan esittelystä. Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä.

Vesilahden kunnan uusi kunnanjohtaja aloittaa työssään 1.3.2024. Siihen asti kunnanjohtajan virkaa, ja siten esimerkiksi kunnanhallituksen esittelyjä, hoitaa Vesilahden kunnan hallintosäännön 3 luvun 2§ mukaisesti hallintojohtaja. Hallintosäännön 4 luvun 3§ mukaan hallintojohtajan sijaisena toimii talousjohtaja. Näin ollen Vesilahden kunnan vt. kunnanjohtajana toimivan hallintojohtajan ollessa poissa kunnanhallituksen esittelijänä toimii talousjohtaja.

Ehdotus

Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös

Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)