Tekninen lautakunta, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 LISÄPYKÄLÄ: Ristiveräjän kiinteistön saneeraus (lisäpykälä)

VESDno-2023-324

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnan talousarvion investointiosaan on varattu määräraha Ristiveräjän kiinteistön saneeraukseen sekä piha-alueen kunnostamiseen vuodelle 2023. Kunnan hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta vastaa kunnan kiinteistöjen hallinnasta ja kunnossapidosta. Lisäksi lautakunta vastaa elinympäristön kehittämisestä. Alueen ja kiinteistön kehittäminen tulee varmasti lisäämään sen houkuttelevuutta ja monikäyttöisyyttä entisestään. Kiinteistö ja sen pihapiiri on tärkeä osa kylän kehittämistä ja yhteisöllisyyden lisäämistä.

​Ristiveräjän kiinteistö on monikäyttöinen tila, joka on aiemmin toiminut pankina, päiväkotina ja yritystoiminnan toimi- ja tuotantotilana. Tila on vapautunut kunnan käyttöön vuoden vaihteessa, kun edellinen vuokralainen on siirtynyt uusin tiloihin. Kiinteistö sijaitsee Narvan kyläkeskuksessa ja on helposti saavutettavissa. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä on joukkoliikenteen pysäkki sekä paljon tilaa pysäköinnille. 

Kunnan talouden tasapainottamisohjelmassa vuodelle 2022 on päätetty myydä Tuulikallion kiinteistöt (entinen päiväkoti ja nykyinen senioritalo) sekä siirtää sieltä toiminnot Ristiveräjän kiinteistöön.

Tilan remontointi on suunniteltu tehtäväksi kyläläisten toiveiden pohjalta. Kuntalaisten toiveita, tarpeita ja kehitysideoista kerättiin verkkokyselyn avulla. Vastauksia kyselyyn saatiin yhteensä 47 kappaletta. Kysely oli avoinna 16.3.-2.4.2023. Vastauksia kyselyyn saatiin niin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä kuin yhdistyksiltäkin. Elinvoimatoimikunta on kokouksessaan 6.4.2023 §8 käsitellyt saatuja vastauksia sekä tehnyt koonnin kehitysehdotuksista.

Piha-alueen kunnostustyöt on toteutettu kevään 2023 aikana ja sisätilojen kunnostus on tarkoitus toteuttaa loppuvuoden 2023 ja alkuvuoden 2024 aikana.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää ohjeistaa teknistä palvelupäällikköä:

  1. Tilaamaan tilasuunnittelun puitesopimuskumppanilta 
  2. Tilaamaan LVIS-suunnittelun puitesopimuskumppanilta
  3. Huomioimaan kuntalaisilta tulleet palautteet suunnitelmia ja remonttia tehdessä
  4. Varaamaan vuoden 2024 talousarvioon määrärahat suunnitelmien loppuun saattamiseksi

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Lautakunta hyväksyi lisäpykälän käsiteltäväksi kokouksen alussa § 78 kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.