Kunnanhallitus, kokous 11.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 141 Takauksen antaminen Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry:lle

VESDno-2023-274

Valmistelija

  • Aki Kohonen, talousjohtaja, aki.kohonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry:n 6.6.2023 päivätyn 3§ Salaojakuvausraportin mukaan raportissa mainitut kiireelliset Iltaruskon korjausehdotukset tulee korjata kuntoon kokonaisuudessaan. Kiireelliset korjaukset toteutetaan mahdollisimman pian projektin kustannusarvion ja rahoituksen varmistuttua.

Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry:n luottojen yhteismäärä on tällä hetkellä 28 138,60 euroa, joiden takaajana on Vesilahden kunta. Yhdistyksen rahoitustilanne on tällä hetkellä välttävä, eikä yhdistyksellä ole varoja toteuttaa salaojien korjaustoimia ilman uutta ulkopuolista rahoitusta. Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry:ssa päätettiin, että 3§:n mukaista korjaushanketta varten haetaan pankkilainaa siten, että haettava laina on 60 000 euroa. Tällä lainamäärällä maksettaisiin pois myös yhdistyksen vanhat luotot, jolloin pankkilainat yhdistettäisiin yhteen uuteen rahoituslainaan. Päätettiin, että Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry. pyytää Vesilahden kunnalta 60 000 euron lainamäärälle takausta. Tämä takaus korvaa kunnan antamat aiemmat takaukset. Perusteena pyynnölle on yhdistyksen toimiminen voittoa tavoittelemattomana asuntopalvelujen tarjoajana Vesilahdessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että se antaa takauksen Tampereen Seudun Osuuspankilta, Oma Säästöpankilta tai Someron Säästöpankilta otettavaan Vesilahden Vanhustentaloyhdistys ry:n 60 000 euron lainaan.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Kunnanhallitus päätti lisäksi antaa kunnanjohtajalle valtuudet allekirjoittaa takausasiakirjat.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden talousjohtaja Aki Kohoselle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)