Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 51 Talousarvio 2024 -lähetekeskustelu

VESDno-2023-247

Valmistelija

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntastrategia on kunnanvaltuuston hyväksymä strategia, josta kunnan kaikki keskeisin päätöksenteko, suunnittelu ja kehittäminen johdetaan. Kuntalain 37§ mukaisesti kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Vesilahden kuntastrategia on hyväksytty kunnanvaltuustossa 23.5.2022 § 24 ja se sisältää tavoitetilojen lisäksi strategisia hankkeita eli toimenpiteitä, joilla kohti tavoitteita edetään. Vesilahden kunnan talousarviossa on mittarit strategian tavoitteiden seurantaan sekä tarkemmat kuvaukset toimenpiteistä.

Vesilahden kunta on uudistanut kuluvalle valtuusto- ja strategiakaudelle strategian seurantaa ja kokoaa systemaattisesti tietoa toimintaympäristöstä strategian toimeenpanon tueksi. Kuntastrategian laatimisen jälkeen on tapahtunut monia Vesilahden kunnan toimintaan liittyvää muutosta (mm. Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan ja  Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelman päivitykset, korkomarkkinoiden muutos ja hallituskauden vaihtuminen), jotka on välttämätöntä huomioida strategian toimeenpanossa. Viranhaltijoiden ja toimielinten keräämiä huomioita käsiteltiin valtuustoseminaarissa 5.6.2023, jonka pohjalta Vesilahden kunnan johtoryhmä kokosi kunnanhallituksen talousarvioseminaariin 21.6.2023 keskeiset strategiset olettamat. Ne perustuvat havaintoihin toimintaympäristön muutoksista ja kunnan vahvuuksista kohdistaen strategiset toimenpiteet seikkoihin, jotka voivat muodostaa Vesilahden kunnalle kilpailuedun.

Rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun osalta merkityksellisimpiä ovat (teknisten palveluiden osalta merkityksellisimpiä ovat hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden toimintaympäristön sekä turvallisen ja terveellisen kasvuympäristön tarjoaminen sivistyspalveluille sekä yhteistyö kaavoituksen kanssa laadittaessa kaavoitusohjelmaa sekä asemakaava-alueiden laatukortteja.)

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja ympäristö lautakunta käy lähetekeskustelun talousarvioon 2024 liittyen sekä ohjeistaa viranhaltijoita jatkamaan valmistelua esitettyjen havaintojen ja toimintaympäristön muutosten pohjalta.

Päätös

Rakennus- ja ympäristölautakunta ohjeisti viranhaltijoita jatkamaan talousarvion valmistelua esitettyjen havaintojen pohjalta.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)