Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Lausunto Hukianhovin ranta-asemakaavan OAS:sta

VESDno-2023-245

Perustelut

Hukianhovin ranta-asemakaava on tullut vireille kunnanhallituksen päätöksellä 26.6.2023 § 117.

Ranta-asemakaavan suunnittelualue sijaitsee Vesilahden Hinsalassa Laukonselän rannalla. Kaava-alueen pinta-ala noin 13 ha. Alue on yksityisessä omistuksessa. Kaavamuutoksen tavoitteena on, että ranta-asemakaavassa alueelle osoitetaan leirintäalue ja sen tarvitsema lisärakennusoikeus. Tavoitteena on ohjata rakentamista ja muuta maankäyttöä ympäristö ja maisema huomioiden.

Kunnanhallitus on kokouksessaan 26.6.2023 § 117 päättänyt asettaa yleisesti nähtäville Hukianhovin ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja pyytänyt teknisen lautakunnan lausuntoa osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Veli Salmi, rakennustarkastaja, veli.salmi@vesilahti.fi

Rakennus- ja Ympäristölautakunta antaa seuraavanlaisen lausunnon:

Vaikutukset maisemaan ja kulttuuriympäristöön eivät oleellisesti muutu nykyisestä tilanteesta. Luontoon ja vesistöön vaikutuksia arvioidaan vielä erillisellä selvityksellä. Yritystoiminnan laajentaminen ja alueen virkistysmahdollisuuden paranevat kaavan myötä.

Rantaosayleiskaavassa myönnetyn ja rakennetun RA rakennuspaikan osoitteessa Hinsalantie 458a rakennusoikeuden siirto huomioidaan maanomistajien tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi, rakennukselle on myönnetty purkulupa 23-0003-P 08.02.2023.

Uusien rakennusten ja rakennelmien soveltuvuutta ja määrää arvioidaan kaavaluonnos vaiheen aineiston perusteella myöhemmin. Hinsalantien liikenteen sujuvuus ja leirintäalueen turvallinen käyttö rannan läheisyydessä tulee varmistaa alueen suunnittelussa.

Päätös

Rakennustarkastaja teki muutetun päätösesityksen.

Vaikutukset maisemaan ja kulttuuriympäristöön eivät oleellisesti muutu nykyisestä tilanteesta. Luontoon ja vesistöön vaikutuksia arvioidaan vielä erillisellä selvityksellä. Yritystoiminnan laajentaminen ja alueen virkistysmahdollisuudet paranevat kaavan myötä.

Uusien rakennusten ja rakennelmien soveltuvuutta ja määrää arvioidaan kaavaluonnos vaiheen aineiston perusteella myöhemmin. Hinsalantien liikenteen sujuvuus ja leirintäalueen turvallinen käyttö rannan läheisyydessä tulee varmistaa alueen suunnittelussa.

Uusi päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Khal, kaavoittaja, kaavoituksen palvelusihteeri

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)