Kunnanhallitus, kokous 26.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 117 LISÄPYKÄLÄ: Hukianhovin ranta-asemakaavan vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville pano (lisäpykälä)

VESDno-2023-130

Valmistelija

  • Juha Kervinen, kaavoittaja, juha.kervinen@vesilahti.fi

Perustelut

Maanomistaja on käynnistänyt alueella ranta-asemakaavan laatimisprosessin ja toimittanut kuntaan kaavaa koskevan, 21.3.2023 päivätyn ja MRL 63 §:n mukaisen osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Yksityisessä omistuksessa oleva suunnittelualue, pinta-alaltaan noin 13 hehtaaria, sijaitsee Vesilahden Hinsalassa Pyhäjärven Laukonselän rannalla. Suunnittelualueessa ovat mukana osat kiinteistöistä Hukia, (922-405-2-38), Keskitalo (922-405-2-35), Pelto-Kärki (922-405-15-63) ja Hoppu (922-405-3-16).

Kaavahankkeen tavoitteena on, että ranta-asemakaavassa alueelle osoitettaisiin leirintäalue ja sen tarvitsema lisärakennusoikeus. Tavoitteena on myös ohjata alueen rakentamista ja muuta maankäyttöä ympäristö ja maisema huomioiden. 

Suunnittelualueella on voimassa Pirkanmaan maakuntakaava 2040. Maakuntakaavassa alue on osoitettu maaseutualueeksi, joka on ensisijaisesti tarkoitettu maa- ja metsätalouden ja niitä tukevien elinkeinojen käyttöön. Alueelle ei ole osoitettu maakuntakaavassa muita varauksia. Alue on osa valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta (Vesilahden kulttuurimaisemat). Alueella on voimassa Vesilahden rantaosayleiskaava (vahv. 24.10.2002). Rantaosayleiskaavassa tilakeskuksen alue on osoitettu matkailupalvelujen alueeksi (RM). Muu osa alueesta on osoitettu maa- ja metsätalousalueeksi (MT). Alueella ei ole voimassa asemakaavoja. 

Maanomistaja vastaa kaavoituksen kustannuksista: Ranta-asemakaavan käsittelystä peritään korvaus maanomistajalta kunnanvaltuuston 25.11.2013 §:ssä 79 hyväksymän taksan mukaisesti. Kaavamuutoksen vireille tulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilläolosta kuulutetaan Lempäälän-Vesilahden Sanomissa, kunnan virallisella ilmoitustaululla sekä nettisivuilla, ja osallisia tiedotetaan lisäksi kirjeitse. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää 

  1. kuuluttaa Hukianhovin ranta-asemakaavan vireilletulosta, 
  2. hyväksyä liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asettaa sen nähtäville MRL 63 §:n mukaisesti sekä pyytää siitä viranomaislausunnot,  
  3. että ranta-asemakaavan käsittelystä peritään korvaus maanomistajalta kunnanvaltuuston 25.11.2013 §:ssä 79 hyväksymän taksan mukaisesti. 
  4. että ko. kaavan laatimisen yhteydessä on laadittava yleiskaavallinen tarkastelu, jossa selvitetään suunniteltujen toimien sovittaminen voimassa olevaan rantayleiskaavaan. 

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. 

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kaavoittaja Juha Kerviselle. Hän osallistui asiantuntijana Teams-yhteydellä asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

maanomistajat, osalliset, kaavoitus

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.