Tekninen lautakunta, kokous 22.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 24 Talvikunnossapidon optiovuosista päättäminen

VESDno-2020-193

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan tekninen toimi pyysi tarjoukset kunnan katujen, kevyenliikenteenväylien sekä kiinteistöjen piha-alueiden talvikunnossapidosta. Tarjouspyyntö julkaistiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä sekä Hilma-hankintapaikassa 8.9.2020. Tarjoukset tuli jättää 30.9.2020 kello 10.00 mennessä. Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Tarjoukset avattiin 2.10.2020. Tarjouksen jättivät Panu Höyssä, Suomen Huoneisto ja Teollisuusrakentajat Oy, Aapelin Pelit Oy sekä Markku Nuora. Tarjousten vertailutaulukko liitteenä. Talvikunnossapidon alueita on 3 kpl, Kirkonkylä, Narva ja Koskenkylä. Kukin kunnossapitoalue pitää sisällään kyseisen alueen katujen, kevyenliikenteenväylien, parkkipaikkojen, bussipysäkkien sekä kiinteistöjen piha-alueiden talvikunnossapidon toimenpiteet 1.11.-30.4. välisenä aikana vuosittain. Kullekin kunnossapitoalueelle valitaan yksi urakoitsija. Toimenpiteet suoritetaan katujen ja kiinteistöjen kunnossapitoluokittain liitteenä olevan talvikunnossapito-ohjeen mukaisesti. Urakka aika on kolmevuotinen (1.11.2020-30.4.2023) ja hankinta pitää sisällään mahdollisuuden optioiden käyttöön (1.11.2023-30.4.2024 ja 1.11.2024-30.4.2025).

Ehdotus

Esittelijä

Harri Vierikka, tekninen johtaja, harri.vierikka@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää valita kunnan tiealueiden ja kiinteistöjen talvikunnossapidon urakoitsijoiksi vuosille 2020-2023 ja mahdollisille optiovuosille 2023-2024 ja 2024-2025 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneet urakoitsijat:

Kunnossapitoalue Kirkonkylä

Suomen Huoneisto ja Teollisuusrakentajat Oy

Kunnossapitoalue Narva

Markku Nuora

Kunnossapitoalue Koskenkylä   

Panu Höyssä

Lisäksi tekninen lautakunta päättää valtuuttaa kunnaninsinöörin allekirjoittamaan sopimukset ja päättämään optiovuosien käytöstä aina vuodeksi kerrallaan.

Päätös

Hyväksyttiin käsittelyn aikana tehty muutettu päätösehdotus.

Esteellisyys

Virpi Eskola

Kokouskäsittely

Käsittelyn aikana kunnaninsinööri teki muutetun päätösehdotuksen.

Tekninen lautakunta päättää

  • valita kunnan tiealueiden ja kiinteistöjen talvikunnossapidon urakoitsijoiksi vuosille 2020-2023 ja mahdollisille optiovuosille 2023-2024 ja 2024-2025 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneet urakoitsijat:

Kunnossapitoalue Kirkonkylä

Suomen Huoneisto ja Teollisuusrakentajat Oy

Kunnossapitoalue Narva

Markku Nuora

Kunnossapitoalue Koskenkylä   

Panu Höyssä

  • Lisäksi tekninen lautakunta päättää valtuuttaa kunnaninsinöörin allekirjoittamaan sopimukset ja päättämään kunkin kunnossapitoalueen optiovuosien käytöstä aina vuodeksi kerrallaan.
  • Päättää ohjeistaa kunnaninsinööriä tarkastamaan päiväkotien, koulujen ja kirjaston kunnossapitoluokkia siten, että päiväkodit ovat kp 1, yhtenäiskoulu 2 ja kirjasto 2.
  • Päättää ohjeistaa tarkistamaan riihikiukaantien talvikunnosapidon tarpeen.  

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan tekniset palvelut on kilpailuttanut talvikunnossapidon urakoitsijat vuonna 2020 sopimuskaudelle 1.11.2020-30.4.2023. Sopimuksen mukaisesti kunta varaa oikeuden jatkaa sopimusta vuodeksi kerrallaan 30.4.2025 asti. Optiokausista on tehtävä erillinen päätös kolme kuukautta ennen optiokauden alkamista. Kunnalla on oikeus olla käyttämättä optio-oikeuttaan yhden tai useamman sopimustoimittajan kanssa. Tällöin sopimus päättyy ilman erillistä irtisanomista.

Sopimukset on tehty seuraavien toimijoiden kanssa:

Kunnossapitoalue Kirkonkylä Suomen Huoneisto- ja Teollisuusrakentajat Oy
Kunnossapitoalue Narva Markku Nuora
Kunnossapitoalue Koskenkylä Panu Höyssä

Sopimuksen mukaisesti tarjotut hinnat ovat kiinteät koko sopimuskauden ajan. Optiokauden osalta palveluntuottaja voi esittää hinnanmuutosta.

Kuluneen sopimuskauden aikana kunnossapitoalueille on tullut / tulossa huomattavia muutoksia lisääntyneen palvelutarpeen vuoksi (uudet kaava-alueet ja kiinteistöt). Lisäksi talvikunnossapito-ohjeen mukaiset lähtökynnykset sekä hoitoluokitukset on tarpeen mukaista tarkastella uudestaan ja päivittää vastaamaan nykyistä tarvetta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta päättää, että:

  1. Talvikunnossapidon sopimuksia ei jatketa optiovuosille,
  2. Se ohjeistaa tekniset palvelut aloittamaan uuden kilpailutuksen valmistelun välittömästi
  3. Talvikunnossapito-ohje, kunnossapitoalueet sekä hoitoluokitukset päivitetään yhdessä asiantuntijakonsultin kanssa ja ne esitetään tekniselle lautakunnalle ennen kilpailutuksen aloittamista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Urakoitsijat

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden tekninen lautakunta
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.