Tekninen lautakunta, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Teknisen lautakunnan tehtäväalueiden taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen 2022

VESDno-2023-41

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, vt. tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Osana kunnan tilinpäätöstä esitetään valtuuston asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen koskien vuotta 2022. Lautakuntien tulee käsitellä omien  tehtäväalueidensa tavoitteiden toteutuminen.  Teknisten palveluiden alaiset tehtäväalueet ovat tekniset palvelut ja vesi- ja viemärilaitos.

Teknisten palveluiden talous toteutui lähes budjetoidusti talouden tarkan seurannan ansiosta. Vesihuoltolaitoksen tulos parantui huomattavasti budjetoidusta 115 900 euron alijäämästä noin 40 000 euroa ylijäämäiseksi. Tilikauden positiiviseen tulokseen vaikutti liittymismaksujen lähes 100 000 euroa talousarvioon nähden suurempi kertymä. Lisäksi vesihuoltolaitoksen poistot olivat noin 25 000 euroa ennakoitua pienemmät.

Vuonna 2022 investointimenojen toteuma oli 1 750 365 euroa, joka on muutettuun talousarvioon nähden 99 prosenttia. Vuoden 2022 suurimpia investointeja olivat Ämmänhaudanmäen ja Palvelukeskusalueen kunnallistekniikoiden loppuun saattaminen, viemäriverkoston saneeraustyöt, Palvelukeskusalueen tori rakennuksineen sekä sivistyspalveluiden kiinteistökorjaukset. Alkuperäisessä talousarviossa oli varattu investointimäärärahat myös Metsämantereen kunnallistekniikan rakentamiselle sekä Kaakilanmutkan yrityshallien rakentamiselle. Nämä projektit siirtyivät vuodelle 2023.

Hallintosääntö 4 luku § 4 ja § 6 

Hallintosääntö 7 luku § 2

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, vt. tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisen, vesihuoltolaitoksen eriytetyn tilinpäätöksen ja investointien toteuman sekä antaa ne tiedoksi kunnanhallitukselle tilinpäätökseen liittämistä varten. Lisäksi tekninen lautakunta antaa talouspäällikölle oikeudet tehdä tarvittaessa teknisiä korjauksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Khal

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)