Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 10 Teknisen palvelupäällikön virkavaali

VESDno-2022-395

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanvaltuusto on 12.12.2022 § 60 päättänyt perustaa kuntaan teknisen palvelupäällikön viran. Kunnanhallitus on 28.11.2022 § 201 päättänyt teknisen palvelupäällikön viralle seuraavat kelpoisuusehdot: ”Teoreettinen koulutus tai tutkinto (esim. AMK) tai vastaava käytännön osaaminen ja työkokemus.”

Rekrytointi viran täyttämiseksi on syytä aloittaa pikimmiten. Koska kunnanhallitus tulee päättämään palvelupäällikön virkavaalista, on hallituksen syytä perustaa rekrytointia varten rekrytointiryhmä.

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus nimeää rekrytointiryhmän ja valitsee sille puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja sihteerin ja antaa kunnanjohtajalle valtuudet käynnistää teknisen palvelupäällikön rekrytoinnin.

Päätös

Kunnanhallitus nimeää rekrytointiryhmän ja valitsee

  • puheenjohtajaksi Kristiina Pispalan
  • varapuheenjohtajaksi Ari Perämaan
  • jäseneksi Harri Tapanaisen ja
  • sihteeriksi kunnanjohtajan  

sekä antaa kunnanjohtajalle valtuudet käynnistää teknisen palvelupäällikön rekrytoinnin.

Valmistelija

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanvaltuusto on 12.12.2022 § 60 päättänyt perustaa kuntaan teknisen palvelupäällikön viran. Kunnanhallitus on 28.11.2022 § 201 päättänyt teknisen palvelupäällikön viralle seuraavat kelpoisuusehdot: ”Teoreettinen koulutus tai tutkinto (esim. AMK) tai vastaava käytännön osaaminen ja työkokemus.” Lisäksi kunnanhallitus on 15.12.2022 § 231 päättänyt:

Valita rekrytointia tekemään rekrytointiryhmän, johon kuuluvat:

  • Kristiina Pispala, pj
  • Ari Perämaan, vpj
  • Harri Tapanaisen, jäsen
  • kunnanjohtajan, sihteeri


ja antaa kunnanjohtajalle valtuudet käynnistää teknisen palvelupäällikön rekrytoinnin. Rekrytointiryhmää täydennettiin kunnanjohtajan valmistelussa vielä Johanna Halmeella.

Rekrytointiryhmän tehtävänä oli tuottaa ja toteuttaa hakua varten hakuilmoitus, ansiovertailu, haastattelut ja kokonaisarviointi. Teknisen palvelupäällikön virka on ollut haettavana Kuntarekry.fi-sivustolla ja TE-palvelut.fi-sivustolla 19.12.2022 – 4.1.2023 välisenä aikana. Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 10 kappaletta. Hakemusten perusteella haastatteluihin kutsuttiin 4 hakijaa: Harri Pitkämäki, Roope Kyrkkö, Olli Launonen ja Mika Klimenko. Rekrytointiryhmä toteutti haastattelut 19.1.2023.

Hakemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman sekä käytännön osaamiseen ja työkokemukseen pohjautuvan kokonaisarvioinnin perusteella rekrytointityöryhmä päätyi esittämään virkaan valittavaksi (ylioppilas/kiinteistötyönjohtaja) Roope Kyrkköä.

Kunnan hallintosäännön 5 luku § 2 mukaan kunnanhallitus päättää teknisen palvelupäällikön valinnasta ja palkkauksesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää valita hakemukseen, haastattelussa saatuun vaikutelmaan sekä käytännön osaamiseen ja työkokemukseen pohjautuvan kokonaisarvioinnin perusteella Vesilahden kunnan teknisen palvelupäällikön virkaan (ylioppilas/kiinteistötyönjohtaja) Roope Kyrkön. Tehtävä täytetään 2 kuukauden koeajalla. Virkavalinta on ehdollinen ja virkaan valitun tulee esittää lain mukainen selvitys terveydentilastaan. Teknisen palvelupäällikön tehtäväkohtaiseksi palkaksi päätetään 4000 euroa kuukaudessa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. 

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Vesilahden kunnanhallitus 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.