Kunnanhallitus, kokous 23.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Vesilahden kunnan henkilöstöpolitiikka

VESDno-2022-217

Perustelut

Vesilahden kunnan kuntastrategia hyväksyttiin kunnanvaltuustossa 23.5.2022 ja kunnan strategia määrittää suunnan kaikelle kunnan toiminnalle tulevina vuosina. Kiristyvä kuntatalous ja toimintaympäristön muutokset etenkin sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen sekä ikääntyvän väestön myötä haastavat johtamiskäytäntöjen ja palveluntuotannon muuntautumiskykyä. Alati muuttuva toimintaympäristö edellyttää organisaatiolta selkeitä panostuksia henkilöstön hyvinvointiin, läpinäkyvää ja aktiivista johtamista kuin myös aktiivista viestintää sekä kuntaorganisaation sisäisesti että ulkoisesti. Henkilöstöpolitiikka on lisäksi olennainen osa kunnan elinvoimaa ja kunnassa on keskeistä huolehtia henkilöstön saatavuudesta, hyvinvoinnista ja pysyvyydestä, jotta palveluiden tuottaminen ja järjestäminen on mahdollista myös jatkossa.  

Vesilahden kunnalle on laadittu koko kuntaorganisaation kattava henkilöstöpolitiikka, jonka avulla osaltaan toimeenpannaan kunnan strategiaa henkilöstöjohtamisen keinoin. Henkilöstöpolitiikka sisältää kunnan vuosien 2022–2025 kuntastrategiaan pohjautuvat henkilöstöpolitiikan painopisteet ja sen tavoitteena on yhtenäisen henkilöstöpolitiikan luominen kunnalle.

Henkilöstöpolitiikassa on myös konkreettiset keinot tavoitteiden saavuttamiseksi. Vesilahden kunnan henkilöstöpolitiikassa pureudutaan teemoihin henkilöstön työhyvinvoinnin ja työkyvyn vahvistamisesta, henkilöstön pysyvyyden säilyttämisestä sekä uusien työntekijöiden houkutteluun kohdistuvista toimenpiteistä. Henkilöstöpolitiikassa asetetaan tavoitteet johtamiselle, rekrytoinnille, palkkaukseen ja palkitsemiseen liittyen kuin myös osaamisen kehittämiselle ja henkilöstön terveydelle ja työhyvinvoinnille. 

Henkilöstöpolitiikka on laadittu yhteistyössä johdon ja henkilöstön edustajien kanssa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus hyväksyy Vesilahden kunnan henkilöstöpolitiikan kuluvalle strategiakaudelle.

Päätös

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian takaisin valmisteluun.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)