Sivistyslautakunta, kokous 12.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 27 Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma

VESDno-2021-331

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunta järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta perusopetuslain 17 §:n 1 momentissa tarkoitetuille oppilaille. Aamu- ja iltapäivätoiminnasta säädetään Perusopetuslain luvussa 8 a. Kunta saa valtionosuutta perusopetuslain mukaisen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämiseen. Perusopetuslaissa määritellään kunnan vastuuksi ohjatun toiminnan järjestäminen säädösten ja opetushallituksen antamien perusteiden mukaisesti. Vesilahden kunnassa iltapäivätoiminnan ohjauksesta, valvonnasta ja kehittämisestä vastaa hallinnollisesti koulujen rehtorit. Käytännössä perheiden arkea tukevaa toimintaa toteutetaan esi- ja perusopetuksen yhteydessä rehtorien johtamana ja iltapäivätoiminnan koordinaattoreiden organisoimana.

Koululaisten iltapäivätoiminnan yleinen tavoite on tukea lapsen hyvinvointia, kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Toiminnan tulee lisäksi edistää lapsen osallisuutta, hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa, sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Vesilahden kunnan toimintasuunnitelma iltapäivätoimintaan on päivitetty vuonna 2022, koska esioppilaiden iltapäivätoiminnan organisointiin tulee muutoksia ja koska suunnitelmassa on havaittu käytännöstä nousevia tarkennustarpeita.

Toimintasuunnitelma perustuu perusopetuksen Opetushallituksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteisiin. Toiminnassa on keskeistä huomioida lapsen ikätaso ja mahdollistaa kasvua sekä kehitystä tukeva leikki, luova toiminta ja myönteiset kokemukset. Liikkuminen, ulkoilu sekä rentoutuminen ja rauhoittuminen ovat toiminnassa olennaisia. Toiminnan aikana tarjotaan lapselle välipala, joka on muodostettu ravitsemussuosituksien mukaisesti. Iltapäivätoiminta on lapsen ohjattua vapaa-aikaa, jossa lapsi pääsee valvotusti kokemaan uusia asioita ja harjoittelemaan sosiaalisia, vuorovaikutuksellisia sekä tunnetaitoja yhdessä ryhmän kanssa. Toimintasuunnitelma liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää hyväksyä koululaisten iltapäivätoiminnan päivitetyn toimintasuunnitelman.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen

Oikaisuvaatimusaika ja päätöksen tiedoksisaanti

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä. 

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksen toimittaminen

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. 

Omalla vastuulla oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä niin, että se ehtii perille viimeistään oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Viraston aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: 

Vesilahden sivistyslautakunta 
Posti- ja käyntiosoite: Lindinkuja 1, 37470 Vesilahti
Sähköpostiosoite: vesilahdenkunta(at)vesilahti.fi    

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Myös sähköposti on ilmoitettava, jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköpostitse.