Kunnanhallitus, kokous 13.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 95 Kunnan yhtiökokousedustajan evästäminen, KuHa Oy

Valmistelija

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Perustelut

Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 5. päivänä kesäkuuta 2024. Yhtiökokouksessa käsitellään mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle, hallituksen jäsenten valitseminen sekä hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan palkkioista päättäminen.

Vesilahden kunnan edustajaksi yhtiökokoukseen on aiemmin nimetty luottamushenkilö. Hankinnat ovat merkittävä osa kunnan operatiivista toimintaa, joten yhtiökokousedustajaksi on käytännön toiminnan paremman tuntemuksen vuoksi järkevää nimetä viranhaltija. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Latvala, kunnanjohtaja, mikko.latvala@vesilahti.fi

Kunnanhallitus nimeää yhtiökokousedustajaksi teknisen palvelupäällikön Roope Kyrkön ja antaa evästyksensä yhtiökokousedustajalle. Vesilahden kunta nimeää Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n hallitukseen kunnanjohtaja Mikko Latvalan ja varalle talousjohtaja Merja Vihtiälän.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden talousjohtaja Merja Vihtiälälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)