Tekninen lautakunta, kokous 14.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 13 Uuden päiväkodin suunnittelutarjoukset

VESDno-2023-91

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

   

Ehdotus

Esittelijä

Susanna Hokkanen, vt. kunnanjohtaja, susanna.hokkanen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja lähettää hankkeen tekniselle lautakunnalle jatkosuunnitteluun.

Lisäksi kunnanhallitus päättää, että lopullinen investointipäätös tehdään tarkempien suunnitelmien ja tarkentuneen kustannusarvion valmistumisen jälkeen.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

Valmistelija

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnanhallitus on kokouksessaan 18.12.2023 §210 hyväksynyt uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja lähettänyt sen tekniselle lautakunnalle jatkosuunnitteluun. 

Tekniset palvelut on pyytänyt pää- ja arkkitehtisuunnittelusta tarjouksen hankesuunnittelun toteuttaneelta BST-Arkkitehdit Oy:ltä ja LVIS- suunnittelusta tarjoukset Sweco Finland Oy:ltä. Lisäksi kunnan tulee teettää kohteen rakenne-, akustiikka-, sisustus- ja pihasuunnittelu erikseen.

Tekninen lautakunta käsittelee kokouksessaan hankesuunnitelman sekä hankkeen toteutusmallin.

 

Ehdotus

Esittelijä

Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta merkitsee hankesuunnitelman tiedoksi ja ohjeistaa teknistä palvelupäällikköä pyytämään tarjoukset rakenne-, akustiikka-, sisustus- ja pihasuunnittelusta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Perustelut

Tekninen lautakunta on kokouksessaan 24.1.2024 §5 käsitellyt uuden päiväkodin hankesuunnitelman ja ohjeistanut teknistä palvelupäällikköä pyytämään loput suunnitteluun liittyvät tarjoukset.

Tekniset palvelut on pyytänyt pää- ja arkkitehtisuunnittelusta tarjouksen hankesuunnittelun toteuttaneelta BST-Arkkitehdit Oy:ltä. Tarjous pitää sisällään ehdotussuunnittelun, yleissuunnittelun, rakennusluvan ja siihen liittyvät arkkitehti- ja pääsuunnittelijatehtävät, toteutussuunnittelun, rakentamisen valmistelu ja työmaa-aikaisten täydennyssuunnitelmien tekemisen sekä luovutukseen ja käyttöönottoon liittyvät tehtävät. Tarjous on annettu kiinteällä kokonaishinnalla ja se on 57 000 euroa (alv 0%). Lisäksi BST- Arkkitehdit Oy on antanut optiotarjouksen pihasuunnittelusta ( 9 000 euroa alv0%) ja sisustussuunnittelusta ( 9300 euroa alv0 %).

LVIAS- suunnittelusta tekniset palvelut pyysi tarjouksen puitesopimuskumppani Sweco Finland Oy:ltä. Tarjous pitää sisällään kohteen taloteknisen suunnittelun ja se on annettu puitesopimuksen mukaisesti kustannusarviona, jolloin laskutus tapahtuu toteutuneiden tuntien mukaisesti. Tarjous on jaettu osiin seuraavasti: LVI-suunnittelu 12 300€, RAU- suunnittelu 4 400€, sprinklerisuunnittelu 4 800€, olosuhdesimuloinnit 2 100€, maalämpösuunnittelu 4 800€ ja sähkösuunnittelu 7 700€ (hinnat alv0%).

Rakennesuunnittelusta tarjous pyydetiin puitesopimuskumppani AFRY Buildings Finland Oy:ltä ja maaperätutkimuksista, rakennettavuusselvityksestä ja geosuunnittelusta puitesopimuskumppani Taratest Oy:ltä. Tarjoukset on luvattu toimittaa lautakunnan kokoukseen mennessä.

Näiden lisäksi suunnittelua tulee täydentää ainakin erillisellä akustiikkasuunnittelulla, johon tarjous pyydetään muiden suunnitelmien edetessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Roope Kyrkkö, tekninen palvelupäällikkö, roope.kyrkko@vesilahti.fi

Tekninen lautakunta käsittelee saadut tarjoukset ja päättää jatkotoimenpiteistä kokouksessa.

Päätös

Tekninen lautakunta palauttaa asian kunnanhallituksen käsiteltäväksi suunnittelutarjousten kokonaiskustannusten ylittäessä arvioidut suunnittelukustannukset.

Kokouskäsittely

Tekninen palvelupäällikkö esitteli kaikki saadut tarjoukset. Taratest Oy on antanut tarjouksen pohjatutkimuksista (6953€ alv0%) ja geosuunnittelusta (6780€ alv0%) ja AFRY Buildings Finland Oy rakennesuunnittelusta hinta-arviolla (28 500€ alv0%).

Tekninen palvelupäällikkö teki kokouksessa päätösehdotuksen: "Tekninen lautakunta hyväksyy saadut tarjoukset ja ohjeistaa teknistä palvelupäällikköä käynnistämään suunnittelutyön."

Keskustelun aikana Valto Sorva teki muutetun päätösehdotuksen: "Tekninen lautakunta palauttaa asian kunnanhallituksen käsiteltäväksi suunnittelutarjousten kokonaiskustannusten ylittäessä arvioidut suunnittelukustannukset."

Risto Naskali kannatti muutettua päätösehdotusta. Lautakunta äänesti asiasta.

Äänestys: 

JAA, tekninen lautakunta hyväksyy saadut tarjoukset ja ohjeistaa teknistä palvelupäällikköä käynnistämään suunnittelutyön.

EI, Tekninen lautakunta palauttaa asian kunnanhallituksen käsiteltäväksi suunnittelutarjousten kokonaiskustannusten ylittäessä arvioidut suunnittelukustannukset.

Jaa 3 Marko Lounasranta, Taina Lamminmäki, Kati Ajoksenmäki
Ei 3 Valto Sorva, Johanna Halme, Risto Naskali
Tyhjä 0  

 

Järjestetyssä äänestyksessä äänet menivät tasan, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi asian muutetun päätösehdotuksen kannalle.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)