Sivistyslautakunta, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Lausunnon antaminen Hukianhovin ranta-asemakaavan OAS:sta

VESDno-2023-245

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Hukianhovin ranta-asemakaava on tullut vireille kunnanhallituksen päätöksellä 26.6.2023 § 117. Kunnanhallitus on kokouksessaan 26.6.2023 § 117 päättänyt asettaa yleisesti nähtäville Hukianhovin ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman, johon pyydetään lausuntoa sivistyslautakunnalta.

Hukianhovin ranta-asemakaava-alue sijaitsee Vesilahden Hinsalassa Laukonselän rannalla. Alueella on voimassa Vesilahden rantaosayleiskaava ja Vesilahden rantaosayleiskaavassa tilakeskuksen alue on osoitettu matkailupalvelujen alueeksi.  Tavoitteena on, että ranta-asemakaavassa alueelle osoitetaan leirintäalue ja sen tarvitsema lisärakennusoikeus. Asemakaavalla on eniten vaikutusta suunniteltuun yritystoimintaan, alueen maanomistajiin sekä alueeseen rajautuvien alueiden maanomistajiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää lausua Hukianhovin ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta seuraavasti:

Sivistyspalveluiden näkökulmasta Hukianhovin ranta-asemakaavalla ei ole merkittäviä vaikutuksia. Virkistysmahdollisuuksien lisääntyminen edistää osaltaan kuntalaisten hyvinvointia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)