Sivistyslautakunta, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Lausunnon antaminen Suomelantien katualueen asemakaavasta

VESDno-2023-240

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on päättänyt 13.6.2022 § 112 käynnistää Suomelantien katualueen asemakaavan laatimisen ja 12.6.2023 § 89 päättänyt kuuluttaa asemakaavan vireille sekä asettaa osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville. Sivistyslautakunnalta pyydetään lausuntoa kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

Asemakaava-alue käsittää Suomelantien aiemmin asemakaavoittamatonta osaa. Kaava-alue sijaitsee noin 1,5 km länteen Vesilahden kuntakeskuksesta, rakenteilla olevan Suomelan asuinalueen pohjoispuolelle. Kaava-alue rajautuu pohjoisessa ja etelässä aiemmin asemakaavoitettuihin Suomelantien katualueen osiin, sekä maa- ja metsätalousalueeksi osoitettuihin alueisiin.

Suunnittelumääräyksen perusteella aluetta suunnitellaan asumisen, palvelujen ja työpaikkojen sekoittuneena alueena. Erityistä huomiota tulee kiinnittää yhdyskuntarakenteen eheyttämiseen. Suunnittelussa edistetään julkisten ja kaupallisten palveluiden saavutettavuutta joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn avulla. Alueen suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulttuuriympäristön, maiseman ja luontoarvojen säilymiseen. Alueen kytkeytyvyys seudullisille virkistysalueille ja ulkoilureiteille tulee ottaa huomioon. Asemakaavan tavoite on luoda kaavalliset edellytykset mm. eri kulkumuotoja palvelevan liikenneverkon, sekä joukkoliikenteen kehittämiselle kaava-alueella ja sen lähiympäristössä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää lausua Suomelantien katualueen asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta seuraavasti:

Sivistyspalveluiden näkökulmasta Suomelantien katualueen asemakaava parantaa sivistyspalveluiden saavutettavuutta sekä parantaa turvallisuutta ja olosuhteita kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Liitteet


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)