Hyvinvointi- ja osallisuusjaosto, kokous 12.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Alueellisen hyvinvointisuunnitelman painopisteiden kommentointi

VESDno-2023-127

Valmistelija

  • Ida-Maria Sirén, hyvinvointisuunnittelija, ida-maria.siren@vesilahti.fi

Perustelut

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (7 §) edellyttää, että hyvinvointialueen on seurattava asukkaittensa elinoloja, hyvinvointia ja terveyttä sekä niihin vaikuttavia tekijöitä alueittain ja väestöryhmittäin. Hyvinvointialueella on raportoitava asukkaiden hyvinvoinnista ja terveydestä, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä toteutetuista toimenpiteistä aluevaltuustolle vuosittain. Lisäksi hyvinvointialueella on valmisteltava aluevaltuustolle valtuustokausittain alueellinen hyvinvointikertomus ja -suunnitelma edellä mainituista asioista. Hyvinvointialue laatii hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman yhteistyössä alueensa kuntien kanssa. 

Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistänyt alueellisen hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman laatimisen. Hyvinvointialue valitsee hyvinvointikertomukseen ja –suunnitelmaan alueelliset painopisteet huhtikuun 2023 loppuun mennessä. Painopisteiden tavoitteena on edistää väestön terveyttä ja hyvinvointia. Kuntien on mahdollista esittää hyvinvointialueelle kommentteja painopisteiden valintaan. Vesilahden kunnan hyvinvointisuunnitelmassa esiin nousevia painopisteitä ovat osallisuus ja yhdenvertaisuus, terveelliset elintavat ja mielen hyvinvointi, laadukkaat vapaa-ajan palvelut sekä turvallisuus ja ympäristön viihtyisyys. Näiden painopisteiden toivotaan näkyvän myös alueellisessa hyvinvointisuunnitelmassa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Osallisuus- ja hyvinvointijaosto päättää välittää Pirkanmaan hyvinvointialueelle Vesilahden kunnan hyvinvointisuunnitelman keskeiset painopisteet alueellisten painopisteiden valinnan tueksi.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)