Sivistyslautakunta, kokous 8.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 74 Sivistyslautakunnan osavuosiraportointi 1-9/2022

VESDno-2022-103

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan hallintosäännön 7. luvun 2 §:n mukaan toimielimet seuraavat talousarvion toteutumista säännöllisesti.

Vesilahden kunnanhallituksen 29.11.2021 §221 hyväksymien vuoden 2022 talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaan aikaväliltä tammi-syyskuu talouden toteutuminen raportoidaan kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle kunnan kokonaistasolla käyttötalouden ja investointien näkökulmasta. Lisäksi esitetään arvio koko vuoden toteumasta sekä mahdolliset poikkeamat määrärahojen käytössä ja poikkeamien syyt. Lautakunnille raportoidaan samalta ajanjaksolta lautakunnan alaisten vastuualueiden toteuma.

Opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden toimintatuotot eivät ole toteutuneet ennakoidusti, mutta tuottojen osuus peruspalveluiden rahoituksessa on varsin pieni ja tilanne paranee loppuvuodesta kun hankkeiden kuluja tuloutetaan. Suurin yksittäinen toimintatuotto on varhaiskasvatuksen asiakasmaksut, jotka ovat vähentyneet kansallisen tason päätöksistä johtuen. Opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden toimintakulut ovat toteutuneet ennakoidusti. Varhaiskasvatuksen palvelutarpeen kasvun aiheuttamiin henkilöstökulujen nousuun on osattu varautua ja myös muissa kululajeissa pysytään määrärahojen puitteissa.

Vapaa-ajan palveluiden toimintatuotot ovat selvästi ylittyneet hankerahoitusten vuoksi (vapaa-ajan hankkeissa tuloutus tehdään kuukausittain). Vesilahti on onnistunut erityisesti harrastamiseen ja nuorisotyöhön liittyvissä hankehauissa. Hankkeet näkyvät luonnollisesti myös toimintakuluissa, mutta toimintakate on suunniteltu ja vastuualueen toiminta toteutuu määrärahojen puitteissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää merkitä tiedoksi sivistyspalveluiden vastuualueiden toteuman 1-9 / 2022.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)