Sivistyslautakunta, kokous 27.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Koulujen lukuvuosisuunnitelmat 2022-2023

VESDno-2022-253

Valmistelija

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Perustelut

Perusopetusasetuksen 20.11.1998/852 § 9 mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, josta määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista. Edellä mainituista keskeisistä asioista tulee opetuksen järjestäjän ennalta ilmoittaa oppilaille ja näiden huoltajille.

Lukuvuosisuunnitelma on opetussuunnitelman ohella tärkein koulun toimintaa ohjaava asiakirja. Lukuvuosisuunnitelmissa on huomioitu perusopetusasetuksen mukaiset vaatimukset, koulujen toiminnan kannalta oleelliset tiedot sekä opetussuunnitelman yhdistyminen luontevasti lukuvuosisuunnitelmaan. Vesilahden kunnan koulujen lukuvuosisuunnitelma on siten seudullisen opetussuunnitelmatyön pohjalta laadittu koulutasoinen toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2022-2023.

Opetushallitus täsmensi 18.5.2022 perusopetuslain muutosten johdosta useita opetussuunnitelmien perusteita ja määräyksiä, joiden tavoitteena on vahvistaa oppilaan ja opiskelijan oikeusturvaa ja oppimisympäristön turvallisuutta. Sivistysutakunta hyväksyi Vesilahden kunnan päivitetyn opetussuunnitelman 30.8.2022 ja uudistukset ovat näkyvät myös lukuvuosisuunnitelmissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Marko Lahtinen, sivistysjohtaja, marko.lahtinen@vesilahti.fi

Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevat koulujen lukuvuosisuunnitelmat lukuvuodeksi 2022-2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.