Kunnanhallitus, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 143 Vastine oikaisuvaatimukseen KH 13.6.2022 § 111 Asemakaava Rahoinen 922-438-1-2, asemakaavaprosessin lopettaminen

VESDno-2020-271

Aikaisempi käsittely

Perustelut

   

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää, että se lopettaa Rahoisten kaavoitusprosessin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Valmistelija

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Kiinteistön omistajat (Bergius/perikunnat) ovat hakeneet oikaisua Vesilahden kunnanhallituksen 13.06.2022 tekemästä päätöksestä § 111, jolla ns. Rahoisten asemakaavaprosessi on keskeytetty ja vaativat päätöksen kumoamista. Oikaisuvaatimuksessa asianosaiset esittävät, että ”Kunnanhallituksen tulee kumota 8/2022 13.06.2022 § 111 tekemänsä päätös edellä esittämiemme perustelujen takia Kaavoituksen aloittamissopimuksen vastaisena. Koska kyseessä on sopimusrikkomus, ja jos sopijapuolet eivät pysty neuvotteluissa ratkaisemaan, ratkaistaan asia Pirkanmaan käräjäoikeudessa.” Kaavoitus keskeytettiin hallintopäätöksellä, jonka perusteet on yksityiskohtaisesti esitetty päätöksessä. 

Kunnalla on oikeus keskeyttää hallinnollinen kaavaprosessi, mikäli maankäytölliset syyt niin vaativat. Vaikka keskeyttämisen perusteet liittyvät osaltaan myös kaavoituksen aloittamissopimuksen sisältöihin, ei sopimukseen sisältöön liittyviä erimielisyyksiä voida ratkaista, eikä ole voitu ratkaista tällä hallintopäätöksellä. Oikaisuvaatimuksessa esitetyt seikat koskevat päättyneeseen kaavaprosessiin liittyviä sopimusneuvotteluja, sopimusehtoja ja sopimusten voimassaoloa. Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että hallintopäätös on sopimuksen vastainen. Sopimusten sisältöä tai niiden voimassaoloa ei ole ratkaistu tällä hallintopäätöksellä. Uuden kaavarajauksen mukainen kaavaprosessi on vasta lähdössä käyntiin, eikä myöskään sen tiedottamiseen liittyviä asioista ole ratkaistu tällä hallintopäätöksellä. Oikaisuvaatimuksessa esitetyt perusteet liittyvät kokonaisuudessaan asioihin, joita ei ole ratkaistu tällä hallintopäätöksellä. Näin ollen myöskään oikaisuvaatimuksessa mainitut aloitussopimuksen sisällöt eivät koske kunnanhallituksen päätöstä 13.6.2022 § 111. Oikaisuvaatimus on syytä hylätä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää todeta, että oikaisuvaatimukset kunnanhallituksen päätöksiin 13.6.2022 § 111 voidaan hylätä pykälätekstissä mainituin perustein. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.