Kaavatoimikunta, kokous 8.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Suomelantien katualueen asemakaava

VESDno-2022-106

Valmistelija

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Perustelut

Kaavatmk 8.6.2022

Vesilahden kunnan hallintosäännön 4 Luku 1 §:n perusteella kaavaluonnoksen tai kaavaehdotuksen laatimisesta päättäminen kuuluu kunnanhallituksen toimivaltaan.

Aloite
Asemakaavahankkeen käynnistäminen perustuu Vesilahden kunnan kaavoituksen aloitteeseen.

Kaavahankkeelle asetetut tavoitteet
Tavoitteena on laatia asemakaava, joka mahdollistaa Suomelantien katualueen toteuttamisen alueelle laadittavien katu- ja kunnallisteknisten suunnitelmien edellyttämän, asemakaavassa osoitettavan katualueen puitteissa.  

Kaava-alueen sijainti ja alustava rajaus
Kaava-alue sijoittuu Vesilahden Rahoisten alueelle. Kaava-alueen alustava rajaus koskee Suomelantien katualueen edellyttämää aluevarausta asemakaavojen nro 46 ja 47 välisellä aiemmin asemakaavoittamattomalla alueella. Kaava-alueen rajausta tarkennetaan kaavahankkeen aikana liikennesuunnittelijan laatimien tarkastelujen perusteella. Kaava-alueen lopullinen rajaus perustuu katurakenteiden ja alueelle sijoitettavan kunnallistekniikan edellyttämään aluevaraukseen.

Suunnittelutilanne
Kaava-alue on aiemmin asemakaavoittamatonta aluetta. Suomelantien katualueen aluevarausta ja toteutustapaa on tarkasteltu 15.6.2016 vireille tulleen Rahoisten asemakaavan laatimisen yhteydessä.

Kaava-alueen eteläpuolella on voimassa asemakaava nro 46, jossa on osoitettu Suomelantien katualueen eteläosa nyt tarkasteltavan kaava-alueen etelärajalta Vesilahdentien suuntaan. Kaava-alueen pohjoispuolella on voimassa asemakaava nro 47, jossa on osoitettu Suomelantien katualueen pohjoisosa nyt tarkasteltavan kaava-alueen pohjoisrajalta Rautialantien suuntaan.

Alueella on voimassa Vesilahden kunnanvaltuuston 13.11.2006 hyväksymä Kirkonkylän osayleiskaavan muutos ja laajennus, jossa nyt tarkasteltavalle alueelle on osoitettu uusi luoteis-kaakkoissuuntainen tie ja kevyen liikenteen reitti/yhteystarve.

Nyt laadittavalla asemakaavalla toteutetaan ja tarkennetaan alueella voimassa olevan yleiskaavan tavoitteita ja mahdollistetaan Vesilahden katu- ja kunnallisteknisten verkostojen kehittäminen kunnan tavoitteiden mukaisesti. Alueelle aiemmin laadittuja selvityksiä ja suunnitelmia hyödynnetään soveltuvilta osin nyt käynnistettävän Suomelantien katualueen asemakaavahankkeen yhteydessä.

Maanomistustilanne
Kaava-alue sijoittuu yksityisomistuksessa olevalle kiinteistölle nro 922-438-0001-0002.  

Kaavahankkeen tavoiteaikataulu
Kaavahanke on tarkoitus läpiviedä vuosien 2022-2023 aikana.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kaavatoimikunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se käynnistää Suomelantien katualueen asemakaavahankkeen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

- Khall