Elinvoimatoimikunta, kokous 12.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Metsämantereen asemakaava-alueen yritysalueen ajoyhteyden avaus

VESDno-2022-136

Valmistelija

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Perustelut

Metsämantereen asemakaava on hyväksytty kunnanvaltuustossa 11.10.2021 § 60 ja se on saanut lainvoiman 1.12.2021. Alue käsittää Koskenkylän osayleiskaavan pientalovaltaista asuntoaluetta (AP), AT-, työpaikka-aluetta (TP)- ja maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M).

Kaava-alueen lounaisosalle on osoitettu asuinkortteleista eriytetty teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue, jolla ympäristö asettaa toiminnan laadulle erityisiä vaatimuksia (TY-1). Alueelle sijoittuva toiminta ei saa aiheuttaa ympäristöä häiritsevää melua, tärinää ilman saastumista tai muuta häiriötä.

TY-1 alueelle ajo tapahtuu kaavan mukaisesti Nokiniityntien ja Metsämantereentien kautta. Ajoyhteys on osittain yhdessä asuinalueen kanssa. Korttelin 331 tontin 6 on jätetty varaus ohjeelliselle ajoyhteydelle, jonka avulla yritysalueelle muodostuisi oma kulkuyhteys.

Yritysalueen sijainti ja merkitys Vesilahden kunnalle on merkittävä. Se mahdollistaa nykyisten ja uusien yritystoimintojen kasvua ja sijoittumista Vesilahden kuntaan. Alueen toimivuuden sekä turvallisuuden kannalta on oleellista, että yritysalueelle muodostuisi oma kulkuyhteys. Omalla kulkuyhteydellä alueen vetovoima myös kasvaa ja mahdollistaa työpaikka- ja rahtiliikenteen ohjaamisen eri kautta asumisen osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Timo Haapaniemi, kehitysjohtaja, timo.haapaniemi@vesilahti.fi

Elinvoimatoimikunta esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää kunnanjohtajaa aloittamaan selvitystyön ajoyhteyden avaamiseksi yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tämän pykälän pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Anu Graichen.

Esteellisyys

  • Aino-Riikka Simula jääväsi itsensä (osallisuusjäävi, jättänyt kaavasta lausunnon).

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)