Kunnanhallitus, kokous 28.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 59 Tuomi Logistiikka Oy:n 1.7.2022 voimaan astuvan osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen hyväksyminen

VESDno-2022-84

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunta on osakkaana Tuomi Logistiikka Oy:ssä. Tuomi Logistiikka Oy:n ja Kanta Logistiikka Oy:n fuusio etenee. Sulautuminen on tarkoitus toteuttaa siten, että fuusioitunut yhtiö aloittaa toimintansa 1.7.2022. Fuusiota valmistellaan yhtiöiden hallituksissa hyväksytyn sulautumissuunnitelman mukaisesti. Varsinainen päätös fuusion toteuttamisesta tehdään huhtikuussa kummankin yhtiön yhtiökokouksessa.

Molempien yhtiöiden osakkeenomistajille järjestettiin 10.2.2022 infotilaisuus, jossa käsiteltiin sulautumissuunnitelma ja fuusiota edeltävät toimenpiteet, kuten yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen päivitys. Maantieteellisen laajentumisen sekä hyvinvointialueiden perustamisen tuoman toimintaympäristön muutoksen johdosta osakassopimukseen tunnistettiin tarve tehdä muutoksia, jotta varmistetaan Kanta-Hämeen alueen mahdollisuus ohjata yhtiötä myös hallituksessa. 

Hallituksen kokoonpanon muuttumisen lisäksi osakassopimuksessa on vahvistettu in-house -asemaan ja sen  säilyttämiseen liittyviä kriteerejä sekä huomioitu tuleva organisointimuutos hyvinvointialueen muodostumisen kautta. Lisäksi sopimuksen osapuolina on nyt huomioitu aiempaan osakassopimukseen myöhemmin liittymissopimuksella sitoutuneet osakkaat sekä Kanta Logistiikka Oy:n omistajat.

Uusi osakassopimus korvaa aiemman osakassopimuksen ja astuu voimaan 1.7.2022 yhtäaikaisesti fuusion voimaantulon kanssa. Yhtiöjärjestyksen muutos on käsittelyssä huhtikuun yhtiökokouksessa. Tampereen Kaupunki,
Kanta Hämeen Sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiiri ovat jo osaltaan hyväksyneet yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää hyväksyä Tuomi Logistiikka Oy:n 1.7.2022 voimaan astuvan osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tuomi Logistiikka