Kunnanhallitus, kokous 19.4.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Tarkastusinsinöörin viran perustaminen

VESDno-2021-129

Valmistelija

  • Kati Paunonen, hallintojohtaja, kati.paunonen@vesilahti.fi

Perustelut

Vesilahden kunnan omakotitonttien myynnissä sekä vuokrauksessa on tapahtunut merkittävä muutos syksystä 2020 alkaen. Tonttien kysyntä on suurta sekä kunnan, että yksityisten omistamien tonttien osalta. Tonttikauppa heijastuu melkein välittömästi rakennusvalvontaan lisääntyvänä asiakaspalvelutarpeena.

Kunnan rakennusvalvonnassa on tällä hetkellä olemassa kaksi tehtävää, rakennustarkastajan sekä palvelusihteerin tehtävät.

Kasvavan asiakasmäärän huomioimiseksi kunnaninsinööri yhdessä muun johtoryhmän kanssa on päättänyt esittää tarkastusinsinöörin viran perustamista rakennusvalvontaan. Viran perustamisen ensisijaisena tarkastuksena on vastata kasvavaan kysyntään ja turvata rakennusvalvonnan toiminta kunnassa. Tarkastusinsinöörin tehtävänkuva pitää sisällään esimerkiksi seuraavat tehtävät: päätösvalmistelu, rakennusvalvonnan neuvonta, katselmukset ja rakennustarkastajan sijaisena toimiminen. Tarkastusinsinöörin kelpoisuusvaatimuksena on rakennustarkastajan kelpoisuus.

Vesilahden kunnan hallintosäännön 5. luvun 2§:n mukaisesti kunnanvaltuusto päättää virkojen perustamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Hirvonen, kunnanjohtaja, tuomas.hirvonen@vesilahti.fi

Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että kuntaan perustetaan tarkastusinsinöörin virka.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Kunnanhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kunnaninsinööri Harri Vierikalle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136§)
  • virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50§ 2 mom)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22§)